Libra Blockchain

Economen uiten wereldwijd lof over Libra van Facebook

Belangrijke economen wereldwijd hebben hun lof geuit over Libra van Facebook. Dit door het pushen van de wereld om de Amerikaanse dollar opnieuw te overwegen als ankervaluta. Dit kwam naar voren tijdens een panel op het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) op 23 januari.

Functionarissen en financiële experts bespraken de Amerikaanse dollar. Eén van de belangrijkste mechanismen in het wereldwijde financieringssysteem.

Het panel

Het panel richtte zich op factoren die de Amerikaanse dollar tot het dominante betalingssysteem en de reserve valuta van de wereld maken, evenals het feit dat landen over de hele wereld proberen hun afhankelijkheid van de dollar te verminderen.

Het panel bestond uit een aantal ambtenaren, waaronder de Braziliaanse minister van Economie Paulo Guedes en Gita Gopinath, hoofdeconoom bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Georganiseerd door Adam Tooze, directeur van het Europees Instituut aan de Columbia University. Het panel bestond ook uit de Portugese minister van Financiën Mario Centeno en Zhu Ning, een professor in financiën aan de Tsinghua University.

Het panel werd geopend met opmerkingen van Gopinath die ook directeur is van de onderzoeksafdeling van IMF. Hij noemde het cryptocurrency-initiatief Libra van Facebook als een belangrijke factor waardoor iedereen in global finance de status van de dollar als ankervaluta heroverweegt.

De Braziliaanse minister van Economie steunde de verklaring en voegde eraan toe dat nieuwe technologieën zoals blockchain de weg openen voor toekomstige digitale valuta:

“Daar is de nieuwe technologie, de digitale, de blockchain. Het Libra hoofdstuk roept gewoon een toekomstige digitale valuta op.”

Amerikaanse dollar is nog steeds aantrekkelijk

Gopinath gaf aan dat de Amerikaanse dollar nog steeds aantrekkelijk blijft. Met de nadruk dat vertrouwen en stabiliteit een van de belangrijkste kenmerken zijn die de Amerikaanse dollar aantrekkelijk maken:

“Waarom is de dollar zo dominant? Dat komt omdat het de valuta is die de beste stabiliteit en veiligheid biedt. Het is volkomen logisch om je waarde in dollars te behouden, want als het slecht gaat, krijgt het waarde.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie