CryptoNL Trading Advice: Tezos (XTZ) koers analyse

Deze week heb ik voor XTZ (Tezos) gekozen om te analyseren. Op het moment van schrijven staat de Tezos koers op 0.0001865. We beginnen vandaag met de daggrafiek omdat er te weinig data op de weekgrafiek is om er iets zinnigs over te zeggen.

Daggrafiek

Tezos daggrafiek analyse
Bron: TradingView

Op de daggrafiek hebben we de fibonacci level 0.618 niet kunnen bereiken. De koers is al eerder gebounced, namelijk op de EMA-100 en SMA-100, die liggen net onder fibonacci level 0.5. Vervolgens hebben we de S/R zone die ik had getekend gebroken en getest. Tegelijkertijd heeft de RSI de 50-lijn getest en beide zijn gebounced wat waarschijnlijk een vervolging van de huidige trend betekent.

Als we eens verder kijken naar de RSI dan zien we een stijgende lijn boven de 50-lijn. De EMA-12 is onderweg om er achterna te gaan en vertrekt momenteel uit het “berenbos”. De MACD is tevens ook boven de 0-lijn weten te komen. Dit zou meer bullish sentiment moeten betekenen.

Laten we eens verder gaan inzoomen om meer details te weten te komen.

6-uur-grafiek

Tezos analyse 6-uur-grafiek
Bron: TradingView

Op de 6-uur-grafiek bewegen we in een opwaarts kanaal en ondervinden we steun van de korte EMA’s (8, 21 & 55). De EMA-100 en 200 lopen dicht tegen elkaar aan met daaronder ook nog eens de EMA-55. De EMA-100 en 200 lijken klaar om bullish te gaan kruisen, wanneer de 55 er achteraan komt zou dit een mooie bevestiging van een verdere uptrend kunnen betekenen.

Als we de RSI eens bekijken dan zien we een bull pennant op de RSI waarbij de RSI op het punt staat de EMA-12 bullish te kruisen. Wanneer we de pennant aan de bovenzijde verlaten betekent het dat we de “stieren arena” binnen gaan treden.

Voor de MACD is het momenteel erop of eronder. Deze lijnen staan zo dicht op elkaar dat een bounce of kruising waarschijnlijk in deze candle close moet gaan komen. Mocht het zo zijn dat ze bearish kruisen is er nog niks aan de hand gezien de MACD nog best hoog staat en het zo weer kan keren.

4-uur-grafiek

Tezos analyse 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek is de retest van het level (oranje lijn) heel goed te zien en worden er telkens HH en HL gezet. Naast het eerder genoemde kanaal kunnen we ook een rising wedge zien. Deze wordt als een bearish patroon gezien, in tegenstelling tot het kanaal. In hoeverre de RW legit is moet je jezelf afvragen. Zelf zou ik de onderste trendlijn daarvoor nog vaker getest willen zien, maar ik wou hem jullie niet onthouden.

De RSI is al bezig om de EMA-12 te kruisen in de goeie richting en zal dan hoogst waarschijnlijk de “stieren arena” binnen gaan.

Kijken we naar de MACD dan zien we dat op deze chart ook een bearish crossover geweest is, terwijl de MACD hoog stond en momenteel lijkt de MACD alweer bullish te willen gaan kruisen. Geen reden tot paniek dus.

Conclusie

Mijn verwachtingen zijn dat we wellicht nog wel kunnen stijgen naar de 0.0001903. Wanneer we hier weerstand ondervinden van de EMA-200 op de 6-uur, en tevens de bovenste trendlijn van de RW, dan zouden we wel eens weer kunnen zakken naar de 0.0001780 – 0.0001800. Wanneer we de EMA-200 breken en deze kunnen flippen naar support, dan is de eerst volgende weerstand op mijn grafiek 0.0002039

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!