Waltonchain (WTC) koers analyse

Vandaag hebben we weer een gloednieuwe Waltonchain (WTC) koers update voor jullie!

Weekgrafiek:

Om het grote geheel van de koers te bekijken, zullen we eerst de weekgrafiek bekijken. Waltonchain zit momenteel op bijna het laagste punt en is al sinds feb 2018 in een neerwaartse trend. De koers ligt onder de EMA’s. Daarnaast liggen de RSI en 12ema in de bearish zone.

Het enige lichtpuntje is dat de RSI de 12ema aan het doorkruisen. Daarnaast heeft de macd sinds eind september een positieve kruising gemaakt. Sindsdien loop dit omhoog, terwijl de koers alleen maar daalt.

Bron: Tradingview
Bron: Tradingview

Dag grafiek:

Op de dag grafiek is te zien dat de koers na een mooie stijging momenteel tegen een dagelijkse weerstandslijn aanloopt. Gisteren ging deze nog hard erdoorheen. maar uiteindelijk vondt er toch een rejection plaats. Zodra de koers hier vandaag boven weet te sluiten, dan zou dit een mooi signaal zijn om de weg naar het volgende orderblok te vervolgen. Dit is richting de 6300 sat.

Ook is te zien dat de macd 4 dagen geleden positief is gekruist en daarna de lijnen uit elkaar lopen. Deze zit nog wel onder de nul lijn. Dit hier is belangrijk, omdat de laatste keer de o-lijn als weerstand diende. De koers moet hier doorheen om echt bullish te kunnen worden.

Op de EMA’s is te zien dat de 8ema de 21ema nu raakt en wilt gaan kruisen. De koers bevindt zich al een paar dagen boven de 21ema. Dit kan een eerste signaal zijn op een bullish trend, maar voor een betrouwbaarder signaal zou je deze ook boven de 55ema willen krijgen.

Op de oscillator heeft de RSI een hele flinke stijging gemaakt tot boven de 50-lijn en ver boven de 12ema. Na zo een snelle stijging volgt er meestal een correctie.

Bron: Tradingview
Bron: Tradingview

4H grafiek:

Op de 4H grafiek is te zien dat de koers al een correctie heeft gehad na de snelle stijging van afgelopen dagen. De koers bevindt zich nu op een orderblok wat support biedt, deze valt ook samen met de 200Ema lijn. Wat als de koers zich hierop houdt? Dit kan betekenen dat dit een sterke support is geworden en we de weg naar boven gaan vervolgen.

Daarnaast zal het dan betekenen dat er naar een HH ook een HL getekend gaat worden. De MACD bevindt zich boven de o-lijn, maar de lijnen raken elkaar nu en zouden dus een bearish kruising kunnen maken. Op de oscillator is de RSI op de 12ema nog onbesloten. Hij kan hier een rejection krijgen of positie gaan kruisen, tevens lijkt de stoch rsi ook positief te willen kruisen maar de candle duurt nog 3 uur dus deze moeten we zeker afwachten om wat meer zekerheid te krijgen.

Heeft de support helaas niet gehouden en is dan ook teruggezakt naar vorig support

Bron: Tradingview
Bron: Tradingview

Verwachting:

Als de koers vandaag op dit niveau sluit verwacht ik nog een stijging met 5800 en 6200 als mogelijke targets. Mocht de koers geen support op het orderblok vinden, dan kan deze terugzakken naar de ongeveer 4750 sat. Als hier support wordt gevonden ben ik nog steeds bullish, omdat er dan een HL gemaakt wordt. Zodra deze niet wordt gehouden verwacht ik nieuwe LH’s en LL’s.

Deze analyse is geschreven door Sjoerd van Dongen

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!