Benelux Crypto: Tron (TRX) en Ravencoin (RVN) analyse

Vandaag hebben we 2 coins op het oog. We zullen starten met TRX (Tron) en onze analyse eindigen met RVN (Ravencoin). Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij vooral met de 4hr werken.

Natuurlijk zullen we ook de daily erbij betrekken omdat deze belangrijk is om de grotere trend te bepalen. We zullen iedere analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit is natuurlijk géén financieel advies.

4-uur-grafiek Tron (TRX/BTC)

Bron: TradingView

Daggrafiek Tron (TRX/BTC)

Bron: TradingView

Het eerste dat opvalt is dat TRX uit een downtrend parallel channel is uitgebroken. TRX bewoog hierin sinds eind oktober. Deze break-out, in combinatie met toegenomen volume, is fraai signaal van een mogelijke reversal.

Het tweede wat opvalt is een trendlijn die sinds begin september loopt. Begin januari zijn we er even onder gevallen en je ziet dan ook dat de fib 0.236 als support heeft gediend en er een bounce heeft plaatsgevonden. Vervolgens zijn we weer boven deze trendlijn terecht gekomen (wat overigens ook tegelijk valt met de break-out van de parallel channel).

Ook constateren we dat er recentelijk een “golden cross” (een cross van de EMA 50-55 met de EMA 200) heeft plaatsgevonden, wat een bullish teken is. De Mac-D ziet er voor de short-term bearish uit en de RSI beweegt dichtbij de overbought zone, en heeft wel een short-term trend gevormd.

Wanneer we op de daily kijken zien we dat we ons nog bevinden in een downtrend. Er zijn 2 belangrijke weerstandniveau’s die we moeten doorbreken: het 230-gebied (wat overigens samenvalt met de fib 0.618) en het 280 gebied. De Mac-D en de RSI zien er op dit moment neutraal tot bullish uit.

Verwachting short/mid -term

We bevinden ons nu boven de fib 0.382 en naderen weer de diagonale trendline en verwachten dat deze als een trigger voor een bounce zal dienen. Tot dat moment verwachten we sideways actie (moves tussen de fib 0.382 en de fib 0.5). Belangrijke ondersteuningniveau’s om in de gaten te houden zijn: de fib 0.382 -> de diagonale trendline -> de bovenste lijn van de parallel channel -> de fib 0.236.

4-uur-grafiek Ravencoin (RVN/BTC)

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Ravencoin (RVN/USDT)

Bron: TradingView

Daggrafiek Ravencoin (RVN/BTC)

Bron: TradingView

Wat opvalt op de 4hr is dat we een belangrijke diagonale resistance hebben doorbroken en op de daily kan je zien waarom wij dit belangrijk vinden. In het verleden heeft dit patroon zich meerdere malen herhaald, dit werd toen ieder keer gevolgd door een stevige pump.

De Mac-D op de daily ziet er ook rijp uit, we hebben namelijk recentelijk een bullish cross gemaakt. De RSI ziet er neutraal uit op dit moment maar beweegt wel boven een eerder gevormde trendline, die dus als support zou kunnen dienen.

Verder zien we dat de 300 zone een belangrijke support is, RVN is hier begin januari wel onder gevallen maar, na het vormen van een bullish divergence, zien we dat we hier weer boven uit zijn gebroken (i.c.m. toegenomen volume).

Wanneer we naar de indicatoren op de 4hr kijken zien we dat er wel een retest van het 300- gebied zou kunnen plaatsvinden. De Mac-d heeft een bearish cross gemaakt en de RSI begint af te nemen (heeft een lower high gevormd op de 4hr en zelfs meerdere lower-highs op de 1hr).

Wel zien we ook hier een potentiele trendline op de RSI dus dat houden we dan ook goed in de gaten. 

Ten slotte: de #RVNUSDT chart is ook zeer relevant. Daar dient namelijk de 0.025 dollar als een key-support.

Verwachting short/ mid-term

Gezien de indicatoren verwachten we dat de aankomende tijd een mooie move omhoog zal volgen. RVN is daarnaast recentelijk uit een patroon gebroken die in het verleden meerdere malen werd gevolgd door een pump. Zoals eerder genoemd is het 300 gebied en de 0.025 dollar een belangrijke support. Mocht géén van deze zones het houden denk ik dat we weer naar het 275 gebied zullen vallen en dat daar dan een bounce plaatsvindt. Time will tell.

MSdaan is mede-oprichter en technische analyst van de Benelux Crypto Trading Room. Het Telegram kanaal is te bereiken door hier te klikken, of klik op het plaatje hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!