Spencer Dinwiddie

NBA Spencer Dinwiddie lanceert eigen digitale token

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NBA speler Spencer Dinwiddie van Brooklyn Nets heeft bekendgemaakt dat hij een security token offering (STO) gaat aanbieden op 13 januari. Dit doet hij in samenwerking met het digitale effectenbedrijf Securitize.

Op 10 januari deed hij een aankondiging op Twitter.

“De Spencer Dinwiddie obligatie wordt op 13 januari gelanceerd. Ik neem ook 8 fans mee naar ASW. #NBAVote.

Na de aankondiging kreeg Spencer vele reacties waaronder één van de bekende Anthony Pompliano. Voor wie hem nog niet kent, hij is de mede-oprichter van Morgan Creek Digital en heeft meer dan 300k Twitter volgers. Hij zei het volgende:

Laten we eens kijken wat de echte kracht van Bitcoin Twitter is. @SDinwiddie_25 is een groot voorstander van Bitcoin (BTC) binnen de NBA en zijn medespelers. Het stemmen van de NBA All-Star-game vindt momenteel plaats. Kunnen we allemaal op hem stemmen?!

Carlos Domingo tweette het volgende

“Bij @securitize zijn we enorm enthousiast en trots om de digitale transferagent en technologiepartner te zijn voor @ SDinwiddie_25 en @DreamFanShares ‘s werelds eerste Professional Athlete Investment Security Token.”

Dream Fan Shares

Dinwiddie kondigde op 26 september voor het eerst de lancering aan van zijn nieuwe investeringsplatform, DREAM Fan Shares, volgens een persbericht. Het doel was om 90 tokens genaamd SD8-munten te verkopen, meldde Forbes.

De regeling zou hem in staat stellen om direct $13,5 miljoen op te halen van zijn $34 miljoen gegarandeerd driejarig contract. Houders van tokens zouden vervolgens de komende drie jaar maandelijkse betalingen ontvangen met een basisrente van 4,95%.

De investeringsperiode begint op maandag en eindigt op 10 februari, waarbij de obligatieleningen op 10 februari 2023 vervallen en volledig worden uitbetaald.

Maar de NBA was niet blij met het voorstel van Dinwiddie. De NBA beweerde dat het tokenisatieplatform een ​​inbreuk zou vormen op de collectieve arbeidsovereenkomst van de NBA-spelers.

Het derde jaar van zijn contract is optioneel, legt Forbes uit. Dit betekent dat beleggers in 2021 meer dividenden zouden behalen als Dinwiddie de beslissing neemt om elders een hoger betalend contract na te streven.

In de afgelopen drie maanden heeft Dinwiddie verschillende gesprekken gehad met het juridische team van de NBA, meldde Forbes. De Nets-speler heeft uiteindelijk besloten om het ‘derde jaar’ te verwijderen.

Heb jij Spencer nog nooit zien spelen in de NBA. Bekijk dan het filmpje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN