Hard fork

Ethereum Classic voltooit met succes de ‘Agharta’ hard fork

De Ethereum Classic ‘Agharta’ hard fork heeft vandaag succesvol plaatsgevonden op bloknummer 9.573.000. Dit maakte Etnodes.org bekend op hun site.

In september was de vorige upgrade van het netwerk genaamd Atlantis. De nieuwe hard fork Agharta zorgt ervoor dat de interoperabiliteit met Ethereum (ETH) nog meer wordt vergroot.

Als onderdeel van de hard fork, zullen de upgrades van Constantinopel en St.Petersburg die in februari op het Ethereum-netwerk werden geïmplementeerd, worden ingeschakeld onder Ethereum Classic Improvement Voorstel (ECIP) 1056.

De geboorte van Ethereum Classic

Ethereum Classic en Ethereum zijn verwikkeld geraakt in een rommelige scheiding na de DAO-hack van 2016. In juni 2016 werd er door een lek miljoenen aan Ethereum gestolen. Hierdoor kon een hacker verschillende keren ETH weghalen uit het smart contract. Dit terwijl er tijdens het wegnemen maar één keer DAO tokens tegenover stond.

Om ervoor te zorgen dat de hacker niets kon met de gestolen Ether, moest de meerderheid van de community instemmen voor een hard fork. Drie jaar na de splitsing wordt er geprobeerd om de relatie tussen beide cryptocurrencies weer op te bouwen. Atlantis en Agharta zijn twee maatregelen in de richting.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN