Bitwise schrijft brief naar de SEC over Bitcoin ETF

Cryptocurrency-vermogensbeheerbedrijf Bitwise heeft een nieuwe brief geschreven aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin staat dat het “toegewijd” is aan het creëren van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit volgens een artikel dat zaterdag 21 december op The Block gepubliceerd werd.

De brief, die woensdag door Bitwise ingediend is en op vrijdag door de SEC gepubliceerd is, is het antwoord van het bedrijf op de afkeuring van de toezichthouder in oktober.

In de brief, die geschreven is door het uitvoerende team van Bitwise, Hunter Horsley (CEO), Hong Kim (CTO), Teddy Fusaro (COO) en Matt Hougan (wereldwijd hoofd van het onderzoek), bespreken zij de zorgen van de SEC en trachten zij deze weg te nemen.

Op het gebied van marktmanipulatie zei Bitwise dat de Bitcoin-markt “uniek resistent” is, omdat de prijs van Bitcoin (BTC) op de open markt ligt. Traditionele markten, anderzijds, “vertrouwen op gecoördineerde vaste prijsstelling”, waar vele schandalen hebben plaatsgevonden, volgens Bitwise.

Ze gingen verder met:

“De inherente fungibiliteit van Bitcoin en de gedistribueerde aard van de markt zorgden voor effectieve arbitrage tussen verschillende handelsplatformen, wat Bitcoin hielp isoleren tegen pogingen om individuele markten te manipuleren.”

Over de vereiste van het delen van surveillance, zei Bitwise dat NYSE Arca (die het feitelijke Bitcoin ETF-voorstel voor Bitwise heeft ingediend) een overeenkomst voor het delen van surveillance heeft gesloten met CME, via haar deelname aan de Intermarket Surveillance Group.

Een soortgelijk argument werd naar verluidt ook gemaakt door Wilshire Phoenix oprichter en managing partner William Herrmann. Wilshire heeft ook een voorstel ingediend bij de SEC voor zijn Bitcoin en US Treasury bond ETF. Maar de regulator heeft gisteren het besluit over de ETF uitgesteld tot 26 februari 2020.

In de brief van woensdag zei Bitwise ook dat “een groot aantal” Amerikaanse beleggers vandaag de dag in Bitcoin investeren en dat de behoefte aan een veilig en efficiënt marktinstrument erg belangrijk is. Bitwise citeerde een recente studie van makelaarsgigant Charles Schwab, waaruit bleek dat Millennials een hogere participatie in het Bitcoin Trust (GBTC) beleggingsproduct van Grayscale hebben dan in Netflix en sommige andere aandelen.

Het bedrijf sloot af met:

“Wij geloven dat een dergelijke ETF materiële bescherming zou toevoegen voor de miljoenen Amerikaanse investeerders die momenteel andere wegen gebruiken om toegang te krijgen tot de Bitcoin-markt, evenals voor toekomstige investeerders die ervoor kiezen om dit te doen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!