XRP koers

Ripple haalt $200 miljoen op in financieringsronde

Ripple, het blockchain-betaalbedrijf achter XRP en de derde grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, heeft $200 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

De nieuwe ronde, die onder leiding stond van closed-end beleggingsmaatschappij Tetragon, kon ook rekenen op de participatie van Ripple’s belangrijkste Japanse partner SBI Holdings en risicokapitaalonderneming Route 66 Ventures. Dit volgens een aankondiging van Ripple die op vrijdag 20 december geplaatst werd.

De nieuwe financiering zal Ripple helpen zijn wereldwijde betalingsnetwerk en het bredere nut van de digitale activa (XRP) en de XRP Ledger verder te verbeteren, luidt de aankondiging.

Recordjaar voor de onderneming

Ripple geeft zelf aan dat dit jaar het sterkste jaar van groei tot nu toe is. Ripple CEO Brad Garlinghouse zei dat het bedrijf is blijven groeien en het leiderschap in de industrie heeft versneld, terwijl “anderen in de blockchain-ruimte hun groei hebben vertraagd of zelfs zijn gesloten.”

Tot op heden heeft Ripple klanten in meer dan 45 landen en zes continenten, met uitbetalingsmogelijkheden in meer dan 70 landen. Het bedrijf heeft naar verluidt een 10-voudige groei op jaarbasis gezien in transacties, terwijl het wereldwijde betalingsnetwerk RippleNet groeide tot meer dan 300 klanten wereldwijd.

Hoewel Ripple beweert dat 2019 het sterkste jaar tot nu toe is geworden, heeft het bedrijf een aanzienlijke omzetdaling gezien in het derde kwartaal van 2019. De omzet van Ripple daalde in Q3 2019 met 73%, in vergelijking met de record verkoop van $251,51 miljoen in Q2.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN