Tezos (XTZ) koers analyse door CryptoNL Trading Advice

Deze week behandel ik Tezos (XTZ) voor jullie. Ik zag deze namelijk de afgelopen week veel voorbij komen op Telegram dus leek het me wel interessant om daar een koers analyse van te maken.

Dagelijkse grafiek

Tezos koers daily
Bron: TradingView

Op de daily zien we een mooie uptrend en bevinden we ons nu in de correctie van de laatste stijging van plusminus 50%. Wanneer ik de fibonacci tool er overheen zet zie ik gelijk dat de golden pocket zone confluence heeft met het ingetekende orderblock. De EMA-21 functioneerd voor de 2e dag als support en de ema8 is nog dalende.

De RSI begint weer te klimmen en de EMA-12 is dalende. Deze moeten elkaar weer kruisen voor bullish momentum. De MACD is 2 dagen geleden bearish gekruist en vertoont nog geen signalen van een ommekeer.

Wanneer een orderblock confluence heeft met de belangrijke fib levels, dan is dit vaak (geen garantie) een recept voor gains! Op deze zone heb ik zelf ook een alert gezet om de situatie dan te bekijken of ik er een mooie trade op kan maken.

6-uurs-grafiek

Tezos koers 6h
Bron: TradingView

Op de 6H chart zien een hammer op de EMA-100 en vervolgens een inverted hammer er achteraan. De EMA’s laten nog een dalende trend zien met lanzaam toenemende momentum. De RSI laat echter wel wat bull power zien en ook de MACD begint om te keren. Het zal me dan ook niks verbazen als we eerst nog een pumpje krijgen tot tussen de fibonacci 0.382 en 0.236. Hier ligt de EMA-21 ook momenteel en op de VPVR indicator is er weerstand te zien. Vanaf hier zou die dan hopelijk naar mijn buy-zone gaan en tevens een ABC wave maken.

4-uurs-grafiek

Tezos koers 4h
Bron: TradingView

Op de 4H chart is momenteel goed te zien dat de bulls het weer aan het proberen zijn. De RSI probeert nu voor de 2e keer door de EMA-12 te komen naar eerst afgewezen te zijn. De VPVR indicator laat ons support zien en de EMA-8 begint te keren. Eigenlijk bevestigd dit mn gedachten gang van de 6H chart en zie ik verder niets bijzonders of extra’s.

Wat nog wel van belang is om te vermelden (geen chart er van) is dat op de 1H momenteel een higer low (HL) is geprint, RSI bull is gekruist en dat de EMA’s waarschijnlijk in de komende uren zullen gaan kruisen.

Kom gezellig met ons mee praten over TA in ons Telegram kanaal (https://t.me/CryptoNL_Trading) en volg de scanner kanaal voor mooie trade kansen (https://t.me/MyCryptoradar)

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!