PlusToken Ethereum

PlusToken verplaatst ruim 780.000 Ethereum. Kijk uit voor een dump!

De prijs van Ethereum (ETH) staat sinds gisteren onder een nieuwe verkoopdruk, omdat een gigantische transactie, in verband met de PlusToken ponzi-scheme, opgemerkt werd door Whale Alert.

Op basis van de laatste gegevens van Whale Alert is er gisteren 789.525 ETH ($105,1 miljoen) van een bekende PlusToken-portemonnee naar een onbekende ontvanger verzonden.

Grootste ponzi-scheme ooit

PlusToken werd in medio 2018 gecreëerd en beloofde een hoog rendement op beleggingsrendementen met verschillende kortingspercentages. Begin 2019 beweerde het project meer dan 10 miljoen leden te hebben. Het project bleek achteraf een ponzi-scheme te zijn.

PlusToken heeft hierom ondertussen de beruchte titel verdiend van één van ‘s werelds grootste ponzi-schemes ooit. Hoewel nog steeds operationeel, ontvingen de Chinese operators naar schatting $3 miljard aan BTC en ETH van onwetende investeerders die PlusToken-munten kochten.

Ondanks verschillende aanhoudingen, hebben latere activiteiten aangetoond dat één of meer personen nog steeds toegang hebben tot de portefeuilles.

Kijk uit voor de dump

Handelaar en analist Alex Krueger merkte de ETH-beweging op en waarschuwde dat de gevolgen voor de Ether-prijs ernstig zouden kunnen zijn.

“Let op,” vertelde hij Twitter-volgers.

Er waren al vermoedens opgedoken over de impact van PlusToken op Bitcoin (BTC). In een rapport vorige maand suggereerde onderzoeksbureau Chainalysis dat oplichters over-the-counter (OTC) off-ramps gebruiken om BTC massaal te verkopen, waardoor de prijs daalt.

In het bijzonder wilden zij het OTC-platform van Huobi gebruiken als potentiële locatie voor de illegale transacties.

“Helaas, omdat het niet mogelijk is om onderscheid te maken tussen transacties die worden gedaan door OTC-makelaars in het bezit van PlusToken-fondsen en alle andere transacties die worden uitgevoerd op Huobi, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat PlusToken-uitbetalingen de prijs van Bitcoin hebben doen dalen”, aldus het rapport.

Chainalyse concludeerde:

“We kunnen echter zeggen dat die uitbetalingen verhoogde volatiliteit in de prijs van Bitcoin veroorzaken en dat ze aanzienlijk correleren met prijsdalingen van Bitcoin.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN