Kraken

Ex-medewerker Kraken start juridische procedure tegen crypto exchange

Een voormalig medewerker van de cryptocurrency exchange Kraken, beweert dat het bedrijf hem onterecht heeft ontslagen. Hij is een juridische procedure tegen het bedrijf gestart in verband met contractbreuk en sancties.

Nathan Runyon heeft op 26 november een zaak ingediend en eist schadevergoeding met betrekking tot pesterijen op het werk, discriminatie en contractbreuk.

Hij werd aangenomen als financieel analist waar hij onder de chief financial officer van de beurs Kaiser Ng diende. Runyon beweert dat hij uiteindelijk werd ontslagen omdat hij herhaaldelijk zorgwekkende kwesties binnen het bedrijf aan de orde had gesteld.

Zo geeft hij aan dat hij door Ng werd gevraagd informatie te produceren om een ​​audit te helpen slagen, ongeacht of die informatie juist was. Runyon gaf ook aan dat het bedriegen van werknemers over hun aandelenopties, schending van sancties en discriminatie tegen hem als gehandicapte militaire veteraan aan de orde waren.

Runyon maakt ook de ernstige bewering dat Kraken illegaal inkomsten had verdiend van gesanctioneerde landen en bedrijven op de lijst van speciaal aangewezen onderdanen en geblokkeerde personen van de Office of Foreign Assets Control. Runyon claimt dat hij dit weet, omdat hij een lijst met inkomstenstromen kreeg. Hij zei dat hij “meerdere keren” zijn bezorgdheid uitte maar werd genegeerd.

Daarnaast zou Ng aan Runyon hebben gevraagd of hij het prive-adres van Runyon kon gebruiken voor toepassingen voor banken en toezichthouders. Het mocht van hem, maar de onderneming zou hem geen huur hebben betaald voor het gebruik van zijn appartement.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN