PlusToken Ethereum

VeChain’s terugkoop-wallet is gehackt

De portemonnee van VeChain Foundation is aangevallen door een hacker. De hack was gericht op fondsen die zijn gereserveerd voor het terugkoopprogramma van de stichting.

Volgens een aankondiging van de VeChain Foundation op 13 december heeft een onbekende hacker 1,1 miljard VET-tokens, ter waarde van ongeveer $6.600.000 op het moment van schrijven, omgeleid van de terugkoop-wallet naar een persoonlijk wallet-adres.

De aankondiging luidt als volgt:

VeChain Foundation heeft de overdracht van deze VET-tokens in realtime getraceerd en heeft verschillende stappen genomen zoals hieronder beschreven, om de situatie te beheersen.

  • We hebben alle beurzen op de hoogte gebracht om fondsen te controleren, op de zwarte lijst te zetten en te bevriezen die afkomstig zijn van het hacker-adres en alle opnames uit de overeenkomstige exchange-wallets. We hebben speciale aandacht besteed aan de weinige beurzen waarnaar de hacker geld heeft gestuurd.
  • We hebben een onderzoek ingesteld naar elk feit rond het adres om het motief, de methode en de gegevensstroom achter deze kwaadaardige daad te bepalen. We hebben de mogelijkheden beperkt om tot een zeer waarschijnlijke theorie te leiden. Schending van de beveiliging was waarschijnlijk te wijten aan wangedrag van een van de teamleden binnen ons financiële team, die het terugkoopaccount heeft aangemaakt, zonder de door de Stichting goedgekeurde standaardprocedure grondig toe te passen, en ons auditteam heeft dit wangedrag niet opgemerkt vanwege een menselijke fout. We willen benadrukken dat het incident op geen enkele manier verband houdt met de effectiviteit van de daadwerkelijke standaardprocedure of de hardware wallet-oplossingen van VeChain.
  • We hebben de hulp ingeroepen van Hacken samen met zijn whitehat-gemeenschap en vechainstats.com-teams om ons te helpen bij het bewaken en beheersen van de situatie. Hun expertise in blockchain-gegevensbeheer en cybersecurity zal ons helpen.
  • We zijn ook onmiddellijk begonnen met een beveiligingscontrole van de andere crypto-activa onder de bewaarder van de stichting, om ervoor te zorgen dat er geen verdere inbreuk zal plaatsvinden.
  • We hebben dit incident tevens gemeld bij de politie in Singapore.

We zullen de situatie continu volgen en ijverig samenwerken met professionals op het gebied van cyberbeveiliging en rechtshandhaving om de situatie meer duidelijkheid te geven en zoveel mogelijk te beperken. Dit is een eerste update om houders van VET-tokens te informeren over onze huidige situatie. Een meer gedetailleerd verslag van het evenement zal volgen zodra we meer duidelijkheid krijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN