Europese Centrale Bank

ECB moet voorop lopen met stablecoins volgens Christine Lagarde

Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), zei dat de financiële institutie voorop moet lopen met betrekking tot de vraag naar stablecoins.

In een Twitter bericht op 12 december zei Lagarde:

“Mijn persoonlijke overtuiging over de uitgifte van stabiele munten is dat we beter voorop kunnen lopen. Er is duidelijk vraag waar we op moeten reageren.”

Stablecoins zijn digitale valuta gekoppeld aan een nationale valuta en ontworpen om prijsvolatiliteit te minimaliseren.

Begin september, toen Lagarde nog steeds het hoofd was van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en werd benoemd als de volgende president van de ECB, beweerde Lagarde dat zij zich zou concentreren op het zorgen dat instellingen zich onmiddellijk aanpassen aan de snel veranderende financiële omgeving. Lagarde zei toen:

“In het geval van nieuwe technologieën, inclusief digitale valuta’s, betekent dit dat we alert moeten zijn op risico’s op het gebied van financiële stabiliteit, privacy of criminele activiteiten. Daarnaast moeten we zorgen voor passende regelgeving om technologie naar het algemeen belang te sturen. Maar het betekent ook het erkennen van de bredere sociale voordelen van innovatie en hen ruimte geven om zich te ontwikkelen.”

Later in september zei het IMF dat stabiele munten aanzienlijke voordelen voor klanten en de maatschappij kunnen opleveren, maar niet zonder risico’s.

Het IMF zei dat banken hun rol als intermediair zouden kunnen verliezen, omdat het publiek zou overschakelen naar stabiele-geldverschaffers. Ze voorspelden echter dat banken niet zouden verdwijnen omdat ze waarschijnlijk zullen proberen te concurreren door hun eigen innovaties te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN