Bitcoin fonds

Franse vermogensbeheerder gaat gereguleerd Bitcoin fonds aanbieden

De in Parijs gevestigde vermogensbeheerder Napoleon AM heeft de lancering aangekondigd van een gereguleerd Bitcoin (BTC) fonds, genaamd het Napoleon Bitcoin Fund. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph gedeeld werd.

Het bedrijf kondigde aan dat het fonds op 8 november is opgericht en een gespecialiseerd professioneel fonds is naar Frans recht. Het bedrijf beweert verder dat het product één van de eerste gereguleerde producten is die blootstelling biedt aan de prijsbewegingen van Bitcoin.

Het bedrijf gaf zelf het volgende aan:

“Overtuigd van de grote transformatie-uitdaging van blockchain voor de hele industrie, raakte Napoleon AM snel geïnteresseerd in het financiële potentieel van wat intrinsiek voortkomt uit openbare blockchains en digitale activa.”

Het bedrijf richt zich, naar eigen zeggen, op het diversifiëren van institionele en professionele beleggers. Het fonds repliceert de prestaties van futures die genoteerd zijn op de Chicago Mercantile Exchange.

Het bedrijf gaf verder aan dat contante betalingen werden gekozen, om zo het gedoe van het opslaan en waarderen van Bitcoin te voorkomen. De gekozen bewaarder is Financière d’Uzès, terwijl de auditor PwC is.

Het bedrijf gaf tevens aan dat het gelooft dat Bitcoin uniek is, gezien de hoge volatiliteit, de abnormaal bevooroordeelde prestaties ten gunste van een positief rendement en een lage correlatie met traditionele activa. Die kenmerken, zo merkt de onderneming op, maken Bitcoin geschikt om portefeuilles te diversifiëren om de risico / rendement-ratio’s te optimaliseren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN