business

BitMEX voegt SegWit ondersteuning toe

Cryptocurrency-beurs BitMEX heeft ondersteuning toegevoegd voor SegWit, voor opnames van Bitcoin (BTC), waardoor gebruikers lagere transactiekosten kunnen betalen. Dit volgens een aankondiging die op donderdag 12 december geplaatst werd.

BitMEX heeft door deze wijziging gebruikers in staat gesteld om Bitcoin op te nemen naar Bech32-adressen. Zoals de aankondiging aangeeft, ondersteunt het Bitcoin-netwerk momenteel drie adresformaten.

  1. Het oorspronkelijke adresformaat van Bitcoin, is het betalen aan hash van openbare sleutel (P2PKH), die begint met een 1.
  2. Het tweede formaat is de pay to script hash (P2SH), waarmee gebruikers Bitcoin naar een adres kunnen sturen dat beveiligd is via een script, zonder details te weten, zoals een portemonnee met meerdere handtekeningen. Dit is het soort adres waarop gebruikers van BitMEX hun geld storten. P2SH-adressen beginnen met een 3.
  3. Ten slotte begint het Bech32-formaat, ook het native SegWit-format genoemd, met bc1 en kunnen gebruikers volledig profiteren van de gescheiden schaalbaarheid van getuigen, hogere efficiëntie en lagere kosten.

BitMEX zei het volgende:

“Het belangrijkste voordeel van Bech32-adressen is dat transactiekosten kunnen worden verlaagd, bij het uitgeven van Bitcoin, dat naar een Bech32-adres is verzonden. Daarom zal deze upgrade niet direct leiden tot kostenbesparingen wanneer klanten opnames doen vanuit BitMEX, maar in de volgende transactie, wanneer de Bitcoin, die al is onttrokken, opnieuw naar BitMEX wordt verzonden.”

BitMEX legt ook uit dat de gebruiker, bij het uitgeven van een adres dat niet in het Bech32-formaat is, ongeveer 20 bytes aan gegevens aan de transactie toevoegt. Het ontbreken van deze gegevens in native SegWit-transacties bespaart kosten en stelt het netwerk in staat meer te schalen. Over het algemeen besparen native SegWit-uitgaven ongeveer 37% in vergelijking met traditionele transacties en 17% in vergelijking met niet-native SegWit-transacties.

De beurs voegde het volgende toe:

“Zoals hierboven uitgelegd, kan SegWit resulteren in aanzienlijke blockgewichtsbesparingen van ongeveer 25% tot 40%, maar in het geval van BitMEX zullen de besparingen zelfs nog hoger zijn. Een opname van BitMEX is een 3 of 4 multi-signature P2SH-transactie. De voordelen van het toepassen van de getuigenkorting op deze grote transacties is veel groter dan bij typische niet-BitMEX-transacties. Daarom zou BitMEX profiteren van een blockgewichtsbesparing van ongeveer 65% door SegWit te gebruiken.”

Lees hier wat SegWit precies is.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN