Crypto Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (11-12)

Een beetje actie. De markt is op zoek naar dat woord. Actie. Want gebeurt er wat? Ja, maar niet bij Bitcoin (BTC). De actie vindt plaats op een paar kleine munten met leverage op 1 exchange, genaamd Binance.

Maar goed, laten we kijken naar Bitcoin zelf, want dat is het doel van dit artikel. Op het moment van schrijven staat de koers op $7.200.

Daggrafiek Bitcoin

Bron: TradingView

Als we kijken naar de koers op de daggrafiek, dan is het eigenlijk best wel saai. De koers hangt nog steeds vast in hetzelfde neerwaartse kanaal en heeft hier nog geen enkele zicht op om uit te breken. Is dat erg? Nee. Stabiele zijwaartse koers om een bodem te vormen is altijd prima. Goede kant is ook dat de koers hierdoor niet in een parabool naar beneden schuift, waardoor je binnen een termijn van enkele weken ineens op $3.000 staat.

Reden hiervoor is; de onderste trendlijn wordt gerespecteerd als steun en daardoor zit de koers mooi vast in een kanaal.

4-uursgrafiek Bitcoin

Bron: TradingView

Wat we hier kunnen zien is dat de koers zich in een zijwaarts patroon bevindt. Onderkant van de range is te vinden op $7.100-7.200 en de bovenkant van de range is te vinden op $7.700-7.800. Wat verder valt te zien is het verlaagde niveau van volume, wat gebruikelijk is voor een range periode.

De koers zit niet in een impuls en daardoor is de koers alleen nog maar goed te verhandelen en interessant voor hefboom handelaren en niet voor swing traders.

Dit zorgt er ook voor dat de koers gekke sprongen maakt, maar laat je hier niet door verrassen en zoom ook uit. Mensen laten zich leiden door de waan van de dag en dat is niet altijd de beste keuze (laten we stellen; vaak niet).

Aannemelijk scenario Bitcoin

Bron: TradingView

Gegeven dat de koers zich op dit moment op een vrij saai niveau bevindt, lijkt het me aannemelijk om een beweging als dit te zien. Dit is eigenlijk een kopie van de bewegingen in Oktober, waarin er ook een zijwaarts patroon te bespeuren is.

Reden hiervoor; onder $7.100-7.200 zitten veel liquidatie en stop/loss niveaus voor longs (mensen die anticiperen op een koersstijging), waar aan de andere kant veel stop/loss niveaus en liquidaties voor shorts liggen boven $7.800 (mensen die anticiperen op een verdere daling).

Mocht de koers steun ondervinden op dit niveau, dan lijkt het mij waarschijnlijk dat we een dergelijke ‘stophunt’ gaan krijgen boven de $7,800, alvorens de koers nog een keer naar beneden gaat om hetzelfde bij de longs te doen en positieve divergentie creëert voor een potentiële bodemvorming.

Al met all, een Bitcoin rond dit niveau is voor veel mensen een koopje in vergelijking met $13.900.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN