JPMorgan’s blockchain-netwerk zal begin 2020 gelanceerd worden

JPMorgan’s op blockchain-gebaseerde betaalnetwerk zal in het begin van 2020 in Japan worden gelanceerd. Dit meldt Cointelegraph Japan op dinsdag 10 december.

Wat is IIN?

Het door JPMorgan geleide blockchain-initiatief, het Interbank Information Network (IIN), dat in 2017 is opgericht, heeft nu een netwerk van 365 banken.

Het IIN-netwerk is gebaseerd op, het door JPMorgan ontwikkelde, Quorum-platform en is bedoeld om grote uitdagingen zoals het delen van informatie tussen banken aan te pakken en transacties aan ontvangers te versnellen. Quorum is gebaseerd op de Ethereum-blockchain.

JPMorgan streeft ernaar om eind 2019 400 overeenkomsten met banken te bereiken en verwacht ook, in de nabije toekomst, andere grote banken aan te kondigen.

Meer dan 80 Japanse banken

Bloomberg meldt dat meer dan 80 Japanse banken de intentie hebben uitgesproken om zich bij het platform aan te sluiten. Japanse banken zijn nu goed voor meer dan 20% van de 365 totale leden wereldwijd.

Daizaburo Sanai, een uitvoerend directeur van de JPMorgan, verklaarde dat de INN momenteel actief is bij 70 banken in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Aangezien Japanse banken tot op heden niet hebben deelgenomen, wordt van hen verwacht dat zij in januari 2020 beginnen met het integreren van IIN, zo meldt het rapport.

Volgens Sanai willen Japanse bedrijven zich bij het platform aansluiten om maatregelen ter bestrijding van het witwassen van geld te verbeteren, omdat het systeem het volgen van geldontvangers “sneller en efficiënter” maakt.

Meer blockchain nieuws van JPMorgan

JPMorgan, naar verluidt de tweede grootste investeringsbank ter wereld na Goldman Sachs, heeft actief blockchain- en crypto-gerelateerde initiatieven onderzocht. Het bedrijf staat bekend om zijn eigen cryptocurrency JPM Coin, die naar verwachting eind 2019 wordt gelanceerd.

Onlangs kondigde JPMorgan een nieuw project voor derivaten aan, bedoeld om de overdracht van contanten en onderpanden te versnellen.

In september werd ook bekendgemaakt dat de grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank, tot het blockchain-netwerk van JPMorgan zou gaan toetreden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!