Ethereum koers

Ethereum block-beloningen dalen met 1000 ETH per dag

Het Ethereum-netwerk produceert nu minder ETH per dag. Dit komt omdat de block-beloningen zijn teruggebracht van ongeveer 13.500 ETH naar 12.500. Dit volgens een artikel dat gisteren op Bitcoinist geplaatst werd.

Dit is een grote daling vergeleken met de situatie drie jaar geleden, toen het gemiddelde aantal munten per dag ongeveer 30.000 bedroeg. Vervolgens daalde de beloningen in 2017 naar 20.000 en in begin 2019 naar 14.000.

Meestal is de daling in block-beloningen nauw verbonden met belangrijke upgrades in het Ethereum-netwerk. Deze keer waren er echter geen upgrades. De beloningen zijn gewoon gedaald, terwijl de hash snelheid lijkt te stijgen.

Recente gegevens geven aan dat de block-tijden van Ethereum ook zijn gestegen, hoewel slechts met 1 seconde. De enige verklaring voor de huidige situatie is dat de moeilijkheidsbom is ingeslagen.

Wat is de moeilijkheidsbom?

De moeilijkheidsbom van Ethereum is een ​​protocolniveau-algoritme dat de hoeveelheid kracht verhoogt die nodig is om blocks te vinden en op te lossen. Moeilijkheidsbommen zijn in het verleden ook geactiveerd, met één van de meest opvallende pieken in 2017, in de maanden maart en april. De tijd die nodig was om blocks op te lossen steeg van 14 tot 30 seconden. Deze situatie duurde tot oktober 2017.

De bom sloeg in december 2018 ook al in, maar de block-tijden stegen toen tot 20 seconden.

De moeilijkheidsbom van dit jaar

Nu, een jaar later, lijkt het moeilijkheidsbom opnieuw te zijn ingeslagen, hoewel het momenteel slechts 1 seconde langer duurt. Het effect is aanvankelijk langzaam, maar al snel wordt het vinden van een block extreem moeilijk. Het wordt waarschijnlijk steeds zwaarder om blocks op te lossen naarmate de tijd verstrijkt, wat betekent dat beloningen waarschijnlijk in de nabije toekomst verder zullen dalen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN