HashCash blockchain

HashCash gaat de supply chain in de automotive industrie volgen

Blockchain-bedrijf HashCash Consultants heeft een samenwerking aangekondigd met een groep internationale mijnbouw- en batterijfabrikanten in de automotive industrie. Het doel is om een ​​blockchain-gebaseerd supply chain-netwerk te ontwikkelen om mineralen te volgen. Dit volgens een artikel die op maandag 18 november op Business Insider geplaatst werd.

De partijen zijn van plan een blockchain-gebaseerd supply chain-systeem te bouwen. Zo willen ze ethische bronnen van mineralen traceren, die worden gebruikt bij de productie van auto’s en batterijen, zoals kobalt, wolfraam en lithium, in een poging om kinderarbeid aan te pakken. Daarnaast willen ze zorgen dat elke deelnemer, van mijnbouwers tot autofabrikanten, handelt in overeenstemming met de overeenkomstige voorschriften.

Het geplande netwerk is bedoeld om meer transparantie te brengen in de gehele toeleveringsketen van mineralen die specifiek in de Democratische Republiek Congo (DRC) worden gewonnen. In 2017 schatten de Verenigde Naties dat 168 miljoen kinderen wereldwijd in uitbuitingsomstandigheden werkten, met ongeveer 40.000 kinderen in kobaltmijnen in de DRC.

Volvo gaat ook hun supply chain tracken

Eerder deze maand maakte Volvo al bekend dat zij deel zouden gaan nemen aan een project om kobalt vanuit de DRC te controleren onder toezicht van de verantwoordelijke sourcing-groep RCS Global, met als doel te bewijzen dat hun elektrische voertuigen niet afhankelijk zijn van conflictmineralen of kinderarbeid. Automaker Ford, technologiegigant IBM, de Zuid-Koreaanse kathodemaker LG Chem en de Chinese kobaltleverancier Huayou Cobalt nemen ook deel aan het initiatief.

BMW gooit het over een andere boeg

Autofabrikant BMW gooit het echter over een andere boeg. De Duitse autofabrikant gaat vanaf 2020 grondstoffen, zoals kobalt en lithium, zelf inkopen.

Hoofd inkoop Niels Angel zei het volgende tegen NU.nl:

“Er zijn grondstoffen genoeg in de wereld, maar het komt niet altijd uit de ‘juiste’ landen. We weten dat men daar kritisch over is. Vandaar dat we zelf mijnen hebben bezocht en geïnspecteerd. We kopen nu alles zelf in, zodat we precies weten waar het vandaan komt.”

Vanaf 2021 hoopt BMW door zelf in te kopen de hele aanvoerketen te kunnen controleren. Op deze manier denkt het bedrijf geen blockchain technologie nodig te hebben.

BMW gaat echter wel blockchain technologie testen

Dat BMW op dit gebied hoopt niet afhankelijk te zijn van blockchain technologie, wil echter niet zeggen dat de autofabrikant helemaal niet met blockchain bezig is.

Zo maakte BMW vorige maand bekend dat zij, samen met andere autofabrikanten Honda, GM, Renault en Ford, zouden gaan beginnen met het testen van een auto-identificatie en betalingssysteem, op basis van blockchain technologie.

De samenwerking heeft als doel om het voertuig-ID-systeem te testen dat is ontwikkeld onder het Mobility Open Blockchain Initiative. Als onderdeel van het project krijgen auto’s digitale ID’s toegewezen die gekoppeld zijn aan eigendom, onderhoudsgeschiedenis en een portemonnee waarmee het voertuig automatisch betalingen mee kan uitvoeren, zonder gespecialiseerde hardware.

Lamborghini ook aan de blockchain

Automobili Lamborghini, de fabrikant van de meest bekende sportwagens in crypto, maakte gisteren bekend dat het blockchain technologie gaat testen in zijn supply chain.

De autofabrikant gaat een enterprise blockchain-platform van Salesforce gebruiken om de authenticiteit van de auto’s op de gebruikte markt te volgen.

Volgens het persbericht:

“Wanneer een Lamborghini wordt doorverkocht, ondergaat het voertuig vaak 800 tot 1.000 certificeringscontroles die plaatsvinden op het Lamborghini-hoofdkantoor in Sant’Agata Bolognese, Italië.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN