Bitcoin

IRS onderzoekt cryptocurrency geldautomaten

Een rechercheur bij de Internal Revenue Service onderzoekt naar eventuele witwaspraktijken en belastingontduiking door cryptocurrency geldautomaten. Dit meldde Bloomberg in een persbericht.

Op dit moment zijn er nog geen zaken ingediend met betrekking tot cryptocurrency geldautomaten, zei IRS Criminal Investigation Chief John Fort. Samen met zijn team en partners werken ze voor wetshandhaving om illegaal gebruik van nieuwe technologieën zoals cryptocurrencies te onderzoeken.

“Als je naar binnen kunt lopen, je geld erin kunt steken en Bitcoin (BTC) ervoor terugkrijgt, dan zijn we uiteraard geïnteresseerd in de persoon die de kiosk gebruikt en waar het geld vandaan komt, maar ook in de exploitanten van de kiosken.”

Cryptocurrency geldautomaten vereisen over het algemeen een ID kaart om te handelen. Ze zijn namelijk verplicht om zich te houden aan dezelfde know your customer, anti-witwasregelgeving. Het lijkt er alleen op dat dit niet genoeg is, omdat Fort gelooft dat sommigen zich aan andere voorschriften houden.

Sommige exploitanten worden mogelijk al onder de loep genomen, omdat de onderzoeker heeft aangetoond dat er openstaande zaken zijn.

Vooralsnog lijkt de regulator een voorzichtige houding te hebben ten aanzien van cryptocurrency exchanges. Fort voegde hier het volgende aan toe:

“We maken ons zorgen dat naarmate de zaken hier in de VS strenger worden, we mensen naar buitenlandse beurzen duwen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN