OneCoin mede-oprichter riskeert 90 jaar celstraf

Konstantin Ignatov, mede-oprichter van vermeende crypto-oplichterij OneCoin, heeft kenbaar gemaakt dat hij heeft deelgenomen aan frauduleuze activiteiten. Dit meldde BBC op 14 november.

In maart werd Ignatov gearresteerd op de internationale luchthaven van Los Angeles. Hij pleitte schuldig aan verschillende aanklachten, waaronder het witwassen van geld en fraude. Een gevangenisstraf van maar liefst 90 jaar hangt nu boven zijn hoofd, echter moet hij nog worden veroordeeld .

Door te voldoen aan de voorwaarden van het pleidooi, zal Ignatov geen verdere strafrechtelijke aanklachten krijgen voor zijn rol in OneCoin, anders dan eventuele strafrechtelijke belastingovertredingen.

OneCoin heeft $4,4 miljard opgehaald in een ponzifraude. Echter blijft de in Bulgarije gevestigde organisatie achter OneCoin Ltd actief en ontkent alle misstanden.

Ignatov getuigde ook in het proces van een Amerikaanse advocaat die beschuldigd werd van het witwassen van een deel van de opbrengsten van OneCoin. Daarnaast is zijn zus, Dr. Ruja Ignatova, die ook betrokken is bij deze crypto zwendel nog steeds verdwenen. Volgens Ignatov heeft zijn zus tickets voor Oostenrijk en Griekenland verkregen en is de kans groot dat ze vanuit Bulgarije daarheen is vertrokken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!