zuid-korea blockchain technologie

Zuid-Korea wil groot uitpakken met blockchain technologie

Het gebruik van blockchain technologie lijkt een enorme wending te krijgen binnen Zuid-Korea. Het land wil tegen 2021 verschillende veranderingen aanbrengen in zijn financiële sector. Dit werd duidelijk gemaakt in een persbericht van de Zuid-Koreaanse minister van Economie en Financiën, Hong Nam-ki.

Zuid-Korea is van plan om blockchain, AI en andere big data technologieën te gebruiken. Ze willen een revolutie teweegbrengen binnen de reeds bestaande infrastructuur voor handelsfinanciering in het land.

Het land wil gebruikmaken van de voordelen van gedistribueerde grootboektechnologie, zoals de mogelijkheid om gegevens te verifiëren en bij te houden zonder dat er een persoon voor nodig is. De Zuid-Koreaanse functionarissen willen deze veranderingen binnen de financiële sector mogelijk maken tegen 2021.

Hong zei het volgende:

“We zullen een digitaal handelsplatform bouwen dat simpel en handig te gebruiken is in alle fasen van de export, zoals contracten, douane en logistiek.”

Om deze doelstellingen te realiseren zal de Digital Trade Blockchain Foundation opgericht worden. Dit is een samenwerking tussen lokale banken, handelsverenigingen, overheidsentiteiten en meer. Het doel is om het gebruik van gedistribueerde grootboeken te bevorderen en het proces te stroomlijnen van de hele financiële sector in Zuid-Korea.

Lees hieronder nog meer nieuws over blockchain en cryptocurrency:

– Het afgelopen jaar is $2,3 miljard crypto gestolen in Zuid Korea. Klik hier!
– Eerste zending via de blockchain van Zuid Korea naar Nederland. Klik hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Nasdaq

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN