eToro Twitter tool

eToro introduceert nieuwe tool op basis van Twitter sentiment

eToro heeft een nieuw hulpmiddel op de markt gebracht dat beleggers zou moeten helpen om de code van beleggen in cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), te kraken.

TheTIE-LongOnly CopyPortfolio

In een recente blog kondigde eToro aan dat het samenwerkt met cryptocurrency information service provider TIE, die algoritmen gebruikt op basis van crowd-driven sentiment om handelsstrategieën te ontwikkelen.

De beursvennootschap wijst erop dat TheTIE-LongOnly CopyPortfolio transacties zal openen op basis van een positief Twitter-sentiment. Het machine learning-aangedreven algoritme analyseert dagelijks meer dan 850 miljoen tweets om cryptocurrency en Bitcoin sentiment te meten.

eToro beweert dat de, op Twitter gebaseerde, crypto handelsstrategieën hebben geleid tot een rendement van 281% in de afgelopen twee jaar. Het rendement op jaarbasis van de handelsstrategie is 123%.

eToro beweert ook dat het algoritme het rendement van Bitcoin de afgelopen twee jaar ook met 41% heeft overtroffen. Dus het uitgangspunt van de op Twitter gebaseerde beleggingsstrategie ziet er veelbelovend uit, gezien het track record van de afgelopen jaren.

Bitcoin wordt aangedreven door sentiment en perceptie

Sommigen geloven dat Bitcoin een hedge is tegen macro-economische onzekerheid, maar dat argument lijkt terrein te verliezen in het licht van de recente prijsactie. Dit is de reden waarom analisten bij eToro tot de conclusie zijn gekomen dat Bitcoin en andere cryptocurrencies worden aangedreven door sentiment en perceptie, omdat ze nog geen vaste grondslagen hebben.

Als gevolg hiervan heeft de beurs een nieuw hulpmiddel op de markt gebracht, waarmee beleggers het sentiment in Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen meten. Guy Hirsch, de Amerikaanse directeur van eToro, legt uit:

“In traditionele markten zijn retailbeleggers historisch gezien achtergebleven bij het ‘slimme geld’ als het gaat om de gegevens en hulpmiddelen die voor hen beschikbaar zijn. Dit vormt een groot nadeel voor individuele beleggers. In de geest van crypto en gedecentraliseerde technologie zijn wij van mening dat het aanbieden van tools van institutionele kwaliteit aan elke belegger het speelveld gelijk zal maken en het beleggen zal democratiseren.”

Het track record van eToro suggereert dat de strategie van het meten van Twitter-sentiment en het investeren in Bitcoin en cryptocurrencies zou kunnen werken. Maar beleggers moeten voorzichtig zijn en hun eigen due diligence doen, voordat ze een dergelijke tool gaan gebruiken.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN