Bitcoin koers

Facebook zou Bitcoin moeten accepteren in plaats van Libra te lanceren

Een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Warren Davidson, heeft gezegd dat het voor Facebook een veel beter idee zou zijn als zij Bitcoin (BTC) zouden toevoegen aan zijn Calibra-portemonnee, dan het creëren van een nieuwe valuta, zoals Libra. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 15 oktober geplaatst werd op Cointelegraph.

De website citeerde een podcast, genaamd Noded Bitcoin-podcast, die op 11 oktober geplaatst werd. In deze podcast zei het congreslid dat “een deel van de schoonheid” van Facebook’s Libra is dat het alle problemen belichaamt van het social media platform.

Zo gaf Davidson aan dat de congreshoorzittingen, die in juli plaatsvonden, de intense druk op Facebook hadden versterkt, en merkte op dat “veel vragen niet eens over Libra gingen.” Zo zei hij dat het idee van Facebook, om een ​​eigen cryptocurrency te lanceren, ervoor zorgde dat de focus op veel van de bestaande activiteiten van het platform geïntensiveerd werd, Hij zei:

”Facebook filtert al inhoud, sommige mensen zeggen met vooringenomenheid, sommige mensen zeggen dat het geweldig is, ze beschermen mijn veilige ruimte. Dus willen we gefilterde spraak of vrijheid van meningsuiting? Willen we gefilterde transacties of vrijheid?”

Podcast-gastheer Pierre Rochard gaf echter wel aan dat de congreshoorzittingen ervoor gezorgd hebben dat veel mensen Bitcoin beter leerden begrijpen, doordat ze zagen dat een gecentraliseerde oplossing uiteindelijk geen ideale oplossing is.

Davidson was het ermee eens dat dit het effect was geweest op velen met wie hij had gesproken, maar merkte ook op dat voor degenen die overtuigd zijn van de noodzaak van centrale autoriteiten, de hoorzittingen alleen maar hun mening tegenover gedistribueerde grootboeken en gedecentraliseerde cryptocurrencies heeft versterkt. Hierdoor zijn zij wellicht nog meer gebrand om de gehele markt neer te halen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN