Mobility Open Blockchain Initiative

BMW, Honda, GM, Renault en Ford gaan blockchain systeem testen

BMW, Honda, General Motors, Renault en Ford gaan volgende maand beginnen met het testen van een blockchain-auto-identificatie en betalingssysteem in de Verenigde Staten. Dit volgens een artikel dat vandaag op Nikkei Asian Review verscheen.

De samenwerking heeft als doel om het voertuig-ID-systeem te testen dat is ontwikkeld onder het Mobility Open Blockchain Initiative. Als onderdeel van het project krijgen auto’s digitale ID’s toegewezen die gekoppeld zijn aan eigendom, onderhoudsgeschiedenis en een portemonnee waarmee het voertuig automatisch betalingen mee kan uitvoeren, zonder gespecialiseerde hardware.

Het is de bedoeling dat dit systeem toegepast wordt op aangesloten elektrische voertuigen, zodat tolbetalingen, onderhoud en andere aankopen kunnen worden geregistreerd en automatisch worden betaald, wanneer de auto wordt aangesloten om de batterij op te laden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN