VET

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (14-10)

Gebruikelijk is een periode van relatieve rust, nadat er een grote koersbeweging is geweest, en dat lijkt nu het geval bij Bitcoin. Een zijwaartse koers, nadat de prijs onder het steunniveau van $9,300 is gevallen, met als gevolg dat bulls en bears volledig tegenover elkaar staan. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin (BTC) koers op $8,280 op Coinbase. Wat kunnen we verwachten?

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Het plaatje is als het ware nog steeds identiek aan de voorgaande week. De 21-Week Exponential Moving Average kon niet worden behouden als steun, waardoor de koers een daling ondervond naar de 100-Week Moving Average. Is dat slecht? Nee, ook in 2016 was een dergelijke test nodig alvorens de koers doorgang ondervond naar boven.

Veelal vergelijkt men de koersbeweging met de bubbel in 2017, maar ik zie geen enkele aanleiding om die vergelijking te trekken. Parabolische bewegingen gaan in gelijke trek aan elkaar en tonen gelijkenissen, alleen een parabool aan het begin van een cyclus (waarbij ik denk dat dit het geval is bij de afgelopen bewegingen in 2019) zijn dermate anders dan aan het eind van de cyclus (wanneer de Uber driver Bitcoin in het gesprek brengt). Nadat een dermate parabolische beweging als nu een steun vindt, dan kan de koers rustig doorgang ondervinden, terwijl bij een beweging in 2017 er een duidelijk ‘bubbel’ patroon zich voltrekt en op technisch valk er meerdere negatieve signalen zijn.

Totale Marketcap Chart (2D) – Crypto

Bron: TradingView

Als er gekeken wordt naar de totale marktkapitalisatie van crypto, dan ziet het er nog niet slecht uit. Tuurlijk, er is een beweging geweest naar 350$ miljard, met daarin een weerstand, maar over het algemeen beweegt de markt zich nog steeds in een opwaartse trend (gekeken vanaf de bodem van 2019).

Het groene gebied is hierin een belangrijke steun en ‘orderblock’, waar de rode gebieden weerstanden zijn.

Zolang het groene gebied zich als steun blijft vasthouden, is er niets om aan te merken op het koersverloop en is er wederom een steun / weerstands flip geweest en een nieuwe higher low gemaakt.

Altcoin Marketcap Chart (D) – Crypto

Bron: TradingView

Kijkende naar de totale altcoin marktkapitalisatie, dan vallen er ook een aantal goede dingen te bespeuren. De koers begeeft zich op dit moment in een mogelijke ‘falling wedge’ structuur, waarbij de 65$ miljard grens als steun is ondervonden, voor het eerst sinds de uitbraak begin 2019. Zolang deze als steun gezien kan worden, dan is een uitbraak naar boven met als doel 125$ miljard aannemelijk.

Hierbij toevoegend; Ripple heeft de Swell conferentie, Ethereum komt mogelijk met 2.0, Cardano met een staking programma, dus een mooi altcoin seizoen zou meer voor de hand liggen dan een verdere begrafenis. Zeker ook gezien de nieuwsfeiten uit de Verenigde Staten; Ethereum een commodity & Binance Coin een utility.

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Concluderend zit Bitcoin op dit moment vast in een klein gebied. Als steun wordt hiervoor de 100-Week MA gezien en als weerstand de 200-Day EMA en MA, waardoor er een stabiele zijwaartse koers op dit moment is.

Het vervelende voor de swingtraders is dat deze koers zich nog wel even kan volhouden op dit niveau, gegeven dat er enkele neerwaartse trendlijnen nog niet te bespeuren zijn tot eind oktober.

Zolang Bitcoin de koers boven $7,400 weet te houden en het liefst boven de 100-Week MA sluit, dan is er niets negatiefs aan. Mocht dit echter wel het geval zijn, dan zullen koersdoelen als $6,500 en mogelijk $5,500 aannemelijk zijn voor mogelijke ‘buy the dip’ momenten. Echter, met de halving in het verschiet, lijkt mij een opwaartse koers meer aannemelijk dan nog verdere dalingen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN