Coinfloor delist Ethereum

2019 mogelijk het jaar waarin toezichthouders cryptocurrencies overwegen

De voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Christopher Giancarlo, verwacht dat 2019 het jaar is waarin toezichthouders enige reactie op cryptocurrencies zullen overwegen. Dit zei hij tijdens een interview met The Block.

Giancarlo zei het volgende tijdens het interview:

“Ik denk dat 2019 het jaar wordt waarin regelgevers en beleidsmakers bewuster worden van cryptocurrencies. Ze zouden misschien eens moeten kijken naar enkele beleidsreacties.”

Giancarlo gelooft ook dat regelgevers hun betrokkenheid in de crypto-ruimte dit jaar zullen vergroten vanwege “een combinatie van Libra en de vooruitzichten voor digitale valuta’s van centrale banken.” Hij merkte ook op dat Jay Clayton, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), waarschijnlijk “denkt” over enkele beleidsreacties.”

Verder suggereerde Giancarlo ook dat “het tijd is voor een doordachte overweging van een digitale dollar.” Volgens hem zou de hegemonie van de dollar verder worden versterkt door een dergelijke ontwikkeling:

Ik denk dat de status van de dollar als ‘s werelds primaire reservevaluta moet worden verbeterd. Dit met een digitale component en op een manier dat het traditionele banksysteem niet hoeft te fungeren als een tussenpersoon, maar kan worden gedaan zodat traditionele financiële financiële intermediairs een rol kunnen spelen in een digitale component voor de dollar.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN