Bitcoin heeft geen ETF nodig om te groeien

Oprichter en CEO van crypto-investeringsmaatschappij BKCM, Brian Kelly, heeft in een interview met CNBC, van vrijdag 11 oktober, aangegeven dat Bitcoin (BTC) niet echt een exchange-traded fund (ETF) nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Dit omdat de munt al beschikbaar is op gereguleerde platforms, zoals Fidelity en TD Ameritrade.

Hij gaf het volgende aan:

“Je hebt bedrijven als Fidelity en TD Ameritrade die deze ruimte beginnen binnen te dringen. Dus uiteindelijk kun je Bitcoin kopen in een gewone broker account, of het zal er in ieder geval uit zien als een gewone broker account. Dus ik maak me minder zorgen of dat je op dit moment een Bitcoin ETF nodig hebt.”

Hij voegde eraan toe:

“De CFTC die zegt dat Ethereum (ETH) een ​​handelsartikel is, is enorm voor de markt. Het geeft ons wettelijke duidelijkheid. […] Dat opent de deur voor instellingen om de markt te betreden. […] Iedereen maakt zich zorgen, wat als ze het verbieden? […] De CFTC zei: “we verbieden het nog niet, we gaan het reguleren,” en nu kunnen beleggers zeggen: “Stop ze in mijn commodity bucket.”

Eerder vandaag plaatsten wij een artikel waarin Timothy Peterson, een investeerder bij Cane Island Alternative Advisors aangaf dat de Bitcoin (BTC) prijs kan dalen tot ongeveer $6.000, vanwege de kloof tussen BTC en GBTC.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!