Domein extensie .crypto is gelanceerd

Het door Tim Draper ondersteunde bedrijf, genaamd Unstoppable Domains, heeft zijn nieuwe .crypto extensie op de Ethereum blockchain gelanceerd. Dit volgens een persbericht dat op vrijdag 11 oktober gepubliceerd werd.

Het register stelt gebruikers in staat om elk cryptocurrency-adres te verbinden met hun domein, waardoor betalingen kunnen worden gedaan met alleen de domeinnaam.

Dit betekent dus dat je, om een ​​betaling te doen, alleen het blockchain-domein hoeft te kennen. Dit vermindert de noodzaak voor het kopiëren en plakken van ingewikkelde wallet-adressen. Unstoppable Domains gelooft dit zal leiden tot een bredere acceptatie.

CEO, Matthew Gould verklaarde:

“Wij geloven dat tribalisme, in de cryptogemeenschap, de acceptatie van de technologie vertraagt. .Crypto is een domeinnaamsysteem voor elke cryptocurrency-betaling en met elke cryptocurrency-wallet.”

Afgezien van het feit dat ze worden gebruikt als een betalingsgateway, hebben blockchain-domeinen veel voordelen ten opzichte van hun traditionele tegenhangers.

Een website gehost op een blockchain-domein wordt opgeslagen door de eigenaar. Geen enkele derde partij kan het opslaan of in beslag nemen, en is dus, naar verluidt, onaantastbaar voor de autoriteiten. Bovendien is het register niet onderworpen aan, of heeft het goedkeuring nodig van, ICANN.

Tevens is de domeinregistratie voor het leven en hoeft niet te worden verlengd en domeinbezit kan worden overgedragen, zonder de noodzaak van een escrow-agent.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!