Banque de France blockchain

5.200 tabakswinkels verkopen nu Bitcoin in Frankrijk

Vanaf nu heb je de mogelijkheid om in Frankrijk bij meer dan 5.200 tabakswinkels je Bitcoin te kopen. De Franse crypto start-up Keplerk heeft namelijk zijn diensten opnieuw gelanceerd. Dit meldde BFM TV op 10 oktober.

In januari 2019 is de start-up begonnen met het aanbieden van zijn diensten, echter is dit na twee maanden stopgezet. Kepklerk heeft aangegeven dat Bitcoin (BTC) in de tabakswinkels gekocht kan worden in coupons van 50, 100 of 250 euro.

Wat was de reden van stopzetting?

Één van de grootste problemen was eigenlijk dat de transactietijden te lang duurden.

“Sommige mensen deden er acht uur over om hun Bitcoin op hun wallet te ontvangen”, zei Adil Zakhar, CEO van het bedrijf.

Transactietijden zijn sindsdien ingekort. Ook is de commissie op elke transactie van 7% tot 5,5% verlaagd voor coupons van 250 euro. 

Lancering januari

Tijdens de lancering van de diensten in januari was het slechts mogelijk om in zes tabakswinkels Bitcoin te kopen, terwijl andere publicaties meldden dat er maar liefst 24 winkels aan het programma deelnamen. Mede-oprichter van Keplerk, Adil Zakhar, verklaarde destijds dat de onderneming van plan was het project tegen februari uit te breiden naar 6.500 tabakswinkels. Dit ondanks de berichten dat de centrale bank van Frankrijk het initiatief niet goedkeurde.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN