Bitcoin ETF

SEC wijst Bitwise en NYSE Arca Bitcoin ETF af

Ondanks de goede hoop van Managers bij Bitwise, heeft de SEC gisteren toch de Bitcoin (BTC) ETF aanvraag van het bedrijf afgewezen.

In een aankondiging, die op 9 oktober gepubliceerd werd, verklaarde de commissie dat het ETF-dossier van Bitwise Asset Management en NYSE Arca niet aan de nodige vereisten met betrekking tot mogelijke marktmanipulatie en illegale activiteiten voldeed. De SEC schreef:

“De commissie keurt deze voorgestelde regelwijziging af omdat, zoals hieronder wordt besproken, NYSE Arcahas niet heeft voldaan aan haar last onder de Exchange Act en de praktijkregels van de commissie om aan te tonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van Exchange Act Section 6 (b) (5 ), en in het bijzonder, de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs ‘zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.”


Het besluit van de SEC van vandaag lijkt in te gaan tegen de recente opmerkingen van Matt Hougan, directeur en wereldwijd hoofd van onderzoek bij Bitwise, die op 7 oktober het volgende zei:

“We zijn dichterbij dan ooit tevoren om een ​​Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN