Digitale valuta

Zwitserse Nationale Bank onderzoekt digitale valuta voor centrale bank

De Zwitserse Nationale Bank (SNB) en de Bank for International Settlements (BIS) hebben op 8 oktober een verbintenis getekend om samen te werken aan het BIS Innovation Hub Center in Zwitserland. Daarnaast zullen er nog twee Hubs gevestigd zijn in Hong Kong en Singapore. Dit werd gemeld in een officieel persbericht.

Het eerste onderzoeksproject zal over de integratie van digitale valuta voor de centrale bank in een gedistribueerde grootboektechnologie-infrastructuur gaan. Deze nieuwe vorm van digitaal ‘centrale bank’ geld zou gericht zijn op het vergemakkelijken van de afwikkeling van tokenized assets tussen financiële instellingen.

Het tweede onderzoeksproject zal de toename van de eisen van centrale banken aanpakken om snelle elektronische markten effectief te kunnen volgen en monitoren. Deze eisen komen met name voort uit de grotere automatisering en versnippering van de financiële markten, maar ook uit het toegenomen gebruik van nieuwe technologieën

Volgens het persbericht zal het project worden uitgevoerd als onderdeel van een samenwerking tussen de SNB en de SIX Group in de vorm van een proof of concept.

Thomas Jordan, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SNB, zei het volgende;

“De SNB volgt al geruime tijd de digitalisering van de financiële sector en technologische innovaties op de gebieden die onder haar mandaat vallen. Door de samenwerking bij het BIS Innovation Hub Center in Zwitserland kan de SNB haar expertise verder uitbreiden op het gebied van financiële markten en hun infrastructuren. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met de BIS en andere centrale banken op dit gebied te versterken. “

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN