Bitcoin Lightning Network

Franse staatsbank investeert in Bitcoin Lightning Network

Één van de ontwikkelaars van het Bitcoin Lightning Network (BTC) heeft $8 miljoen aan financiering binnengehaald van partners. Dit is opzich niet zo vreemd, echter is één van die partners een bank die gedeeltelijk in handen is van de Franse staat.

Het nieuws werd op woensdag 9 oktober bevestigd door Bitcoin-technologiebedrijf ACINQ. De Franse bank die erbij betrokken is, is Bpifrance. Dit is een investeringsbank die opgericht is door twee Franse openbare entiteiten.

Als zodanig is de Franse overheid opvallend dicht in de buurt gekomen van het rechtstreeks financieren van de verbetering van Bitcoin. Bpifrance’s digitale investeringsdirecteur Véronique Jacq merkte op:

“Het potentieel van cryptocurrency wordt steeds duidelijker. In dit gebied waar nog veel te ontdekken en te bouwen is, biedt Bitcoin een ongeëvenaard platform voor experimenten en implementatie. […] Lightning is de meest veelbelovende schaalbaarheidsoplossing en we zijn blij en trots om te helpen, en om samen te werken met ACINQ, een Frans bedrijf dat één van de wereldleiders is van deze nieuwe technologie.”

De totale investering staat nu op $10 miljoen. ACINQ heeft verklaard dat het het geld zou gebruiken om het Lightning-protocol te verbeteren en zijn eigen bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

Vorige maand meldde wij op onze site dat Frankrijk van plan is om de ontwikkeling van Facebook’s Libra in Europa te blokkeren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN