Blockchain technologie

Blockchain is 5 a 10 jaar verwijderd van een transformationele impact

Gisteren verscheen er een interessant artikel op het Engelse mediaplatform, The Verdict, over blockchain technologie en hoe dicht we bij massale adoptie zitten.

In het artikel gaven ze aan dat blockchain op dit moment een hot item is en dat veel bedrijven zich haasten om aan te haken. Tevens haalt het artikel het wereldwijde onderzoeksbureau, Gartner, aan. Het onderzoeksbureau is van mening dat we, ondanks de hype, op dit moment nog 5 a 10 jaar verwijderd zijn van een “transformationele impact”.

Tevens denkt Gartner dat de technologie het dieptepunt van desillusie nadert. Dit is het punt in de hype-cyclus waar de belangstelling voor de technologie daalt omdat deze niet kan leveren. Hierdoor verwachten zij niet dat blockchain tot 2021 voorbij dit stadium komt. Zij verwachten dat daarna de technologie op nuttigere manieren toegepast zal worden, en pas dan kan de technologie een impact hebben.

Tevens stipt het artikel een stuk van Gartner aan waarin zij de blockchain hype cyclus in kaart brengen. Zij geven hierbij aan dat bepaalde op blockchain gebaseerde technologieën, zoals blockchain-beheerde services, gedecentraliseerd web en blockchain voor gegevensbeveiliging, zich nog in de fase van de innovatie-trigger bevinden. Dit betekent dat de technologie nog vrij nieuw is en veel publiciteit krijgt.

Hoewel andere technologieën, zoals smart contracts en gedecentraliseerde identiteit, zich momenteel in een piek bevinden, hebben andere aspecten, waaronder blockchain zelf, cryptocurrency mining en gedistribueerde grootboeken het dieptepunt van desillusie bereikt.

Om blockchain technologie te kunnen oppakken en mainstream te worden, gelooft Gartner dat er verschillende dingen moeten gebeuren om gebruikers in staat te stellen om de technologie volledig te omarmen. Gebruikers zouden zich geen zorgen moeten maken over het kiezen van “het juiste platform, de juiste smart contract taal, de juiste systeeminterfaces of de juiste consensusalgoritmen”.

Bovendien moeten problemen met het brede scala van verschillende blockchain-platforms, die het momenteel moeilijk maken om samen te werken, worden opgelost.

Avivah Litan, vice-president analist en onderzoek bij Gartner zei het volgende:

“Blockchain-technologieën hebben de hype nog niet waargemaakt en de meeste enterprise blockchain-projecten zitten vast in de experimenteermodus. Blockchain maakt nog geen digitale bedrijfsrevolutie in bedrijfsecosystemen mogelijk en dit kan pas in 2028, wanneer Gartner verwacht dat blockchain technisch en operationeel volledig schaalbaar wordt.”

Ze gelooft dat ontwikkelingen in de technologie dichterbij mainstream zullen komen en innovatie zullen stimuleren:

“We zijn getuige van vele ontwikkelingen in blockchain technologie, die het huidige patroon zullen veranderen. Tegen 2023 zullen blockchain-platforms schaalbaar en interoperabel zijn, en smart contractportabiliteit en cross chain-functionaliteit ondersteunen. Ze ondersteunen ook vertrouwde privétransacties met de vereiste gegevensgeheimhouding. Alles bij elkaar zullen deze technologische vooruitgang ons veel dichterbij mainstream blockchain en het gedecentraliseerde web brengen, ook bekend als Web 3.0.”

Wat denken jullie? Zijn jullie het eens met deze conclusie, of hebben jullie een andere visie? Laat het ons weten op ons Telegram kanaal!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN