Federal Reserve dollars

Bitcoin koers staat op het punt te exploderen?

Een aantal belangrijke spelers denken te weten dat Bitcoin (BTC) op het punt staat om een “hot asset” te worden. Dit volgens een artikel dat op NewsBTC geplaatst werd.

Bitcoin wordt een “hot asset”

Zo geeft Travis Kling, de chief investment officer van Ikigai Asset Management, gevestigd in Californië, aan dat Bitcoin een verzekeringspolis is tegen het besluit van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve van Amerika, om de aankopen van Treasury te hervatten. De voorzitter van de Federal Reserve bevestigde dinsdag dat ze kortlopende obligaties zouden kopen om hun balans uit te breiden.

De beweging van Fed duidt volgens Kling op een liquiditeitscrisis op de Amerikaanse markt, wat betekent dat de centrale bank nieuwe dollars gaat drukken, om de Amerikaanse economie te stimuleren. Het is een equivalent van kwantitatieve versoepeling (QE).

Kling tweette het volgende op dinsdag 8 oktober:

“Bitcoin is een verzekeringspolis tegen de onverantwoordelijkheid van het monetaire en fiscale beleid.”

Geen QE programma!

Powell weigerde de maatregelen een QE-programma te noemen, en verklaarde dat het niet hetzelfde is als het crisisperiodeprogramma dat na de financiële crisis van 2008 werd gelanceerd. Hij zei het volgende tegen de National Association of Business Economists:

“Ik wil benadrukken dat de groei van onze balans ten behoeve van reservebeheer op geen enkele manier moet worden verward met de grootschalige aankoopprogramma’s voor activa, die we na de financiële crisis hebben geïmplementeerd.”

De beslissing van de Fed zal neerkomen op een overaanbod Amerikaanse dollar, althans op de korte termijn. Tevens overweegt Powell een nieuwe renteverlaging. Dit zou de valuta nog verder kunnen verzwakken. Hij zei dat de Fed de benchmarkrente met 25 basispunten kon verlagen tijdens de volgende vergadering van het Federal Open Market Committee.

Amerikaanse economie staat er slecht voor

Bitcoinscepticus en goud-investeerder, Peter Schiff, gaf aan dat de laatste beslissingen van de Fed aantoonden dat de Amerikaanse economie er slecht voor staat. De CEO van Euro Pacific Capital tweette het volgende:

“Als het eruit ziet als een eend, loopt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het een eend. Wat Powell ook beweert, de Fed doet een QE, zoals ik had voorspeld. Het doel is om de rentetarieven te onderdrukken en om schulden en zeepbellen in stand te houden. Het enige verschil is dat deze keer niet werkt!”

Ivan on Tech

De welbekende Zweedse YouTuber doet ook een duit in het zakje. In een recente tweet gaf hij aan dat het nieuws van de Fed raketbrandstof is voor de Bitcoin koers.

Afgelopen maandag plaatsten wij al een bericht waarin wij aangaven dat de Bitcoin (BTC) bounce mogelijk kwam door de toenemende kans op een handelsoorlog en zwakke Europese economische gegevens.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN