SEC Bitcoin ETF

Bitwise heeft veel vertrouwen in goedkeuring ETF door SEC

Managers bij Bitwise Asset Management zijn zeer optimistisch dat hun voorgestelde Bitcoin (BTC) ETF goedgekeurd wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De deadline van de SEC is op 13 oktober en Matt Hougan, directeur en wereldwijd hoofd van onderzoek bij Bitwise, zei op maandag 7 oktober het volgende tegen CNBC:

“We zijn dichterbij dan ooit tevoren om een ​​Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen.”

In augustus heeft de SEC zijn besluit over het voorstel uitgesteld, samen met twee andere ETF-aanvragen, tot 13 oktober en heeft nu geen manier meer om het langer uit te stellen, onderstreepte Hougan:

“Enige tijd vóór maandag moet de SEC zijn beslissing nemen: ja of nee. Ze hebben op dit moment geen manieren meer om het uit te stellen. We zullen tussen nu en maandag duidelijkheid krijgen over wat ze denken.”

Ondanks de eerdere reacties van de SEC, is Hougan deze keer positief over de vooruitzichten:

“Twee jaar geleden waren er geen gereguleerde, verzekerde beheerders op de Bitcoin-markt. Vandaag de dag … zijn er grote namen, zoals Fidelity en CoinBase, met honderden miljoenen dollars aan verzekeringen van bedrijven als Lloyd’s of London.”

Hougan beweerde dat een ETF-goedkeuring een grote kans zou zijn voor alledaagse beleggers om veilig toegang te krijgen tot de Bitcoin-ruimte. Hij zei:

“Hoewel grote instellingen veilige manieren hebben om Bitcoin te kopen in privéfondsen, die alleen beschikbaar zijn voor zeer vermogende mensen, hebben reguliere beleggers geen veilige manier.”

Hij voegde eraan toe dat, in tegenstelling tot twee jaar geleden, zes van de tien grote crypto-beurzen nu worden gereguleerd door de New York Department of State (NYDS) en beschikken over technologieën voor markttoezicht. Daarnaast gaf hij als belangrijkste argument dat de huidige markt meer dan $200 miljoen in volume heeft, met gereguleerde Bitcoin-futures die elke dag worden verhandeld.

Tot slot zei hij dat de betrokkenheid van grote marktmakers, zoals Jane Street Capital en Susquehanna, Bitcoin heeft getransformeerd tot één van de ‘meest efficiënte institutionele markten ter wereld’.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN