Bitcoin koers

Bitcoin koers update door Het Crypto Huis (8-10)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een koers van $8.190. Gaat Bitcoin pumpen of dumpen dit weekend?

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin zich gisteren zeer sterk heeft gesloten! Wij zien namelijk een Bullish Engulfing terug in de daily close. De bullish Engulfing kan gezien worden als een sterk signaal en dat er flink wat bullish momentum aanwezig is geweest.

Na een mooie groene dag te hebben gezien gisteren, is het ook tijd om een iets af te koelen. We zagen in eerste instantie dat de $8.000 – $8.050 een sterke resistance zone was, dus het is zeer van belang om hierboven te blijven en boven te sluiten aankomende dagen. Zullen wij een R/S flip zien? (resistance wordt support)

Bron: TradingView

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur overzicht is goed te zien dat Bitcoin toe is een een kleine afkoeling. De STOCH indicator begint naar beneden te wijzen, wat duidt op verlies van het bullish momentum.

Wanneer wij spreken over het grote plaatje en Bitcoin weet de koers van $8050 of de EMA-21 op het 4 uur tijdframe te houden, kunnen wij verder bullish momentum verwachten richting de $8.950, waar wij de 0.382 fibonacci terug kunnen vinden en waar wij wellicht een test zullen maken tegen de EMA-200 (4H).

Wanneer wij de $8.000 zone weer verliezen, kan het er helaas slechter uit zien voor de Bitcoin koers. Wij hebben namelijk dan weer de EMA-21 (4H) verloren, en dit kan wellicht duiden op de welbekende ‘Descending Triangle’ Hieronder staan beide scenario’s in kaart gebruikts.

4-uur grafiek (short-term bullish):

Bron: TradingView

4-uur short term bearish case:

*Bij verlies van de $8.000 (zwarte supportlijn), is de kans een stuk groter dat wij kijken naar de Descending Triangle.

Bron: TradingView

Support levels

 • $8.050 – (short term)
 • $7.850 – (short term)
 • $7.550 – (short term)
 • $7.370 – (short term)
 • $7.100 – (short term)
 • $6.800 – (short term)
 • $6.500 – (mid term)

Resistance levels

 • $8.350 – (short term)
 • $8.500 – (short term)
 • $8.800 – (short term)
 • $9.100 – (mid term)
 • $9.500 – (mid term)

Conclusie

Op dit moment is het waarschijnlijk dat de Bitcoin koers een kleine afkoeling gaat maken, om de $8.000 – $8.050 zone opnieuw te testen. Echter kan een kleine re-test van de EMA-21 (4H), rond het prijsniveau van de $8.100 ook al voldoende zijn! Om verder bullish te worden, wil ik een breek zien van de $8.350. Wanneer dit gebeurt, is het zeer waarschijnlijk dat wij de $8.900 zone gaan opzoeken!

Wanneer wij een zwakke bounce zien in de $8.000 zone moeten wij ons langzaam zorgen beginnen te maken. Wanneer wij dit level namelijk verliezen, begint het er op te lijken dat wij de ‘Descending Triangle’ gaan uitspelen.

Bron: TradingView

YouTube Update

Graag neem ik jou in de onderstaande YouTube video mee met een toelichting over de besproken scenario’s en de belangrijke levels van Bitcoin. Ook nemen wij Bitcoin dominantie en diverse altcoins onder de loep.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen? Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN