Crypto Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (7-10)

Een saaie week op de Bitcoin markt. Maar was het echt saai? Nee, want de alternatieve munten lieten duidelijke kracht zien en opgaande bewegingen. Is het dan toch echt tijd? Een kleine koersanalyse op Bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven staat de koers op $8,020 op Coinbase.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Veel bearish en negatieve grafieken waren er te vinden op Twitter over Bitcoin de afgelopen week, maar is het daadwerkelijk zo slecht? Ik vind zelf van niet. De koers heeft de descending triangle en steun verloren (dit ging hand in hand met de 21-Week EMA), maar laat steun zien op de 100-Week MA. Dit is als het ware een kopie van de test in 2016, waar de koers ook eenmalig steun zocht op dit niveau, voordat de koers verder omhoog ging.

Is het aannemelijk dat we de steun hier gaan houden? Het zou me verbazen als we ineens verder doorklappen naar beneden, maar op korte termijn is de koers natuurlijk nog steeds naar beneden. Er moeten wel wat niveaus gebroken worden om weer een opwaarts koersdoel te krijgen, maar op macro gebied kan zelfs een daling naar $6,000 betekenen dat de markt een hogere ‘vloer’ vindt en vanaf daar de opwaartse trend doorzet.

Ook wanneer de verschillen grafieken met koersdoelen van $3,000 terug beginnen te komen, dan weet je meestal wel hoe laat het is -> tijd om te kopen.

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Kijkende naar de grafiek op dagbasis, dan kunnen we zien dat de markt eigenlijk in een vrij essentieel steungebied zit. Daarnaast wordt er mogelijk een positieve divergentie gebouwd op dit moment en lijkt het er op dat er een bodemvorming gaande is (welke we ook gezien hebben in eerdere stadia van de markt). Een groot verschil, de bodemvorming is als het ware nu gaande in een opgaande markt, terwijl de voorgaande bodemvormingen gaande waren in een neerwaartse markt.

Belangrijk is echter dat dit gehele groene gebied (orderblock) gehouden wordt als steun en er niet een verdere daling onder $7,400 plaatsvindt. Indien dat het geval is, dan kan er een daling naar $6,500 en mogelijk zelfs $5,500-5,700 plaatsvinden.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

Als we naar deze grafiek kijken, dan zien we dat Bitcoin zich in een ‘range’ begeeft. De steun van dit gebied is $7,800-7,850 en de opwaartse weerstand is $8,400.

Op dit moment is er een kleine breakout gaande naar de bovenkant en houdt de onderkant van deze range de steun weer goed in tact. Wat nu belangrijk is, is het houden van $8,030-8,050 als steun. Wanneer dit mogelijk is, dan kan de markt omhoog gaan kijken naar $8,400 en kunnen we weer gaan kijken of we opwaarts uit kunnen breken.

Conclusie

Is de markt in zwaar weer? Nee. Het lijkt op een ‘buy the dip’ scenario, waarin dit een uitgelezen mogelijkheid is om wat Bitcoin aan te schaffen, voordat de verdere opgaande markt zich door gaat zetten. Gek genoeg stelde Tone Vays dat de markt pas in 202 3 weer omhoog gaat (een rare voorspelling), maar dat is vreemd gezien het feit dat er nog een halving aan komt (en mogelijke ETF’s). Dit zijn, op basis van de geschiedenis, positieve evenementen voor de koers.

Mocht Bitcoin daadwerkelijk steun vinden op de 100-Week MA, dan kunnen we een mooie range tegemoet gaan van Bitcoin. En als de geschiedenis zich herhaalt -> tijd voor alternatieve munten om te gaan outperformen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN