cryptocurrency

Mark Zuckerberg wellicht ook getuigen voor de commissie

Het Amerikaanse House of Financial Services Committee heeft Facebook’s Chief Operating Officer, Sheryl Sandberg, uitgenodigd om op 29 oktober te getuigen over het plan van het bedrijf om een ​​wereldwijde cryptocurrency uit te rollen, maar alleen op voorwaarde dat CEO Mark Zuckerberg ermee instemt vóór januari ook voor de commissie te verschijnen. Dit volgens een artikel dat op donderdag 3 oktober op The Information geplaatst werd.

Een vertegenwoordiger van de commissie, Maxine Waters, heeft onlangs haar plannen aangekondigd om prioriteit te geven aan de beoordeling van Libra, en de bijbehorende digitale portemonnee Calibra. Waters staat bekend als een van de hardste critici van Libra en roept Facebook op om te stoppen met werken aan de digitale valuta, totdat het bedrijf meer duidelijkheid kan verschaffen over zijn plannen.

Als zodanig zal Sandberg worden ondervraagd over Libra en over het advertentiebeleid van Facebook.

Eerder dit jaar bereikte de social media gigant nog een schikking van $5 miljoen met burgerrechten groepen over de aantijgingen dat haar advertenties discriminerende praktijken op de woningmarkt hadden vergemakkelijkt.

Als de getuigenis zou plaatsvinden, zou Sandberg de tweede Facebook-directeur zijn die voor de commissie over Libra verschijnt. In juli getuigde namelijk Calibra-CEO, David Marcus, over zaken als anti-witwaspraktijken en andere compliancemaatregelen, evenals een aantal vertrouwenskwesties.

Vanochtend plaatsten wij nog een bericht waarin aangegeven werd dat PayPal op het punt staat om zich terug te trekken uit het Libra project van Facebook.

Tevens heb ik gisteren een reactie geplaatst op het artikel van het AD over Libra. In dit artikel ga ik dieper in op of de zorgen terecht zijn, of dat dit gewoonweg bangmakerij is.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN