BitMEX subsidieprogramma

Voormalige medewerkers van JPMorgan, Intel en TrustToken lanceren stablecoin

Voormalige medewerkers van JPMorgan, Intel en TrustToken hebben een dollar-backed stablecoin onthuld, genaamd USD Digital (USDD). Ze gaan verder onder de nieuw opgerichte organisatie Global Currency Organisation (GCO). Dit werd op 1 oktober aangekondigd in een nieuwsbericht.

Het in San Francisco gevestigde team heeft de organisatie gelanceerd “om zich te concentreren op het overbruggen van de kloof tussen traditionele en gedecentraliseerde financiering.” Joe Vellanikaran, CEO van GCO, voegde eraan toe:

“We zijn verheugd om een ​​stablecoin te introduceren die een dagelijkse valuta van institutionele kwaliteit biedt aan handelaars. Hiermee willen we de voordelen van blockchain voor iedereen toegankelijk maken. Met onze USDD is het GCO-netwerk beschikbaar voor institutionele partners wereldwijd.”

Vellanikaran wil een wereldwijde acceptatie van blockchain-gebaseerde valuta’s versnellen. Hij gaf aan dat hij verwacht dat dit in de komende 10 tot 20 jaar zal gaan gebeuren. Echter zal die wereldwijde verschuiving alleen komen met institutionele ondersteuning, zei hij.

“Laten we zeggen dat je een Japanse student bent die in de VS woont en dat je wilt dat je ouders je geld sturen. Met het huidige proces heb je een Amerikaanse bankrekening nodig, moet je erg lang wachten en conversiekosten betalen. Met onze stablecoin zou je jouw geld binnen enkele dagen moeten kunnen ontvangen.”

USDD is een ERC20-token gebouwd op Ethereum dat volledig wordt ondersteund door Amerikaanse dollars.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN