Bitcoin Koers

Bakkt verhandelt slechts $5 miljoen in eerste week

Volgens de laatste cijfers van Bakkt, heeft het platform in iets meer dan 1 week meer dan 623 contracten (ongeveer $5 miljoen) aan volume aangetrokken (maandelijkse futures contracten). Elk contract staat voor 1 Bitcoin.

Ter vergelijking: ongeveer 4.100 futurescontracten werden alleen al op vrijdag verhandeld bij de in Chicago gevestigde rivaliserende beursoperator CME, waarvan de markt in 2017 werd geopend.

De dagelijkse futurescontracten van Bakkt deden het nog slechter, met minder dan vijf contracten gedurende de eerste week.

Executives bij Bakkt hadden het nieuwe contract aangeprezen als een mijlpaal voor de cryptocurrency-industrie, gericht op grote institutionele beleggers die tot nu toe traag waren om Bitcoin en andere digitale activa te kopen. Volgens de beurs zou het nieuwe aanbod institutionele beleggers zoals hedgefondsen en andere geldbeheerders moeten aanspreken, omdat de Bitcoin moet worden geleverd op de vervaldatum, om aan de voorwaarden van het contract te voldoen. Deze feature is aangeprezen als een belangrijk voordeel voor activabezitters die hun portefeuilles willen afdekken, in tegenstelling tot het contract van de CME, dat wordt afgerekend via contante betalingen.

Dave Weisberger, CEO van CoinRoutes, een in New York gevestigd bedrijf dat beleggers helpt om cryptocurrency-trades op verschillende beurzen te plaatsten, zei tegen CoinDesk dat Bitcoin-investeerders al veel plaatsen hebben om te kopen en verkopen, maar dat het te vroeg is om Bakkt af te schrijven. Hij zei:

“Het kost tijd voordat mensen van de ene beurs naar de andere gaan, tenzij er een reden voor de kosten of een reden voor de liquiditeit is.

Deze dingen hebben de neiging zich langzaam te ontwikkelen.”

Gisteren plaatsten wij een artikel over een nieuw onderzoek van Binance dat aantoonde dat de lancering van Bakkt er mede voor zorgde dat de Bitcoin koers 20% daalde.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN