Securities and Exchange Commission

Makers EOS krijgen $24 miljoen boete van SEC

De makers van EOS, genaamd Block.one, moet $24 miljoen aan boetes betalen aan de Amerikaanse SEC. De reden dat Block.one deze boetes opgelegd heeft gekregen is omdat het een equivalent van enkele miljarden dollars over een periode van een jaar inzamelde in een niet-geregistreerde initiële muntaanbieding (ICO).

Met deze ICO werd In totaal $4,1 miljard opgehaald. Block.One stemde ermee in om de boetes te betalen, volgens de SEC.

Het persbericht, dat door de SEC geplaatst werd, benadrukte de toezichthouder met name dat de verkoop van de tokens van Block.One begon voordat de SEC haar DAO-rapport uitbracht, maar ‘bijna een jaar na de publicatie van het rapport doorging”met de verkoop.

Block.One zei in zijn eigen persbericht dat de schikking alleen van toepassing is op de verkoop van de originele ERC-20-tokens. EOS-houders verwisselden hun, op Ethereum gebaseerde, tokens met de juiste EOS-tokens toen het netwerk voor het eerst live ging.

Nog belangrijker is de verklaring van Block.One dat zijn ERC-20-token niet langer in omloop is “en niet vereist dat de token als een effect bij de SEC wordt geregistreerd.”

De publicatie gaf verder het volgende aan:

“De SEC heeft Block.one tegelijkertijd een belangrijke ontheffing verleend, zodat Block.one niet zal worden onderworpen aan bepaalde lopende beperkingen die normaal gesproken van toepassing zouden zijn op dit soort regelingen. Block.one is van mening dat de toekenning van deze ontheffing, door de SEC, bewijst dat Block.one zich blijft inzetten voor compliance en correcte praktijken in de Verenigde Staten en wereldwijd.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN