Cryptomining

CFTC beschuldigd Amerikaan van $7 miljoen Bitcoin scam

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission heeft een Amerikaanse inwoner beschuldigd van “het bewust of roekeloos een valse voorstelling geven aan klanten in verband met de vermeende aankoop van Bitcoins, met een waarde van meer dan $7 miljoen.” Dit volgens een officieel persbericht gepubliceerd op 30 september.

Het officiële document beweert dat de verdachte, Jon Barry Thompson uit Easton (Pennsylvania), geen toegang had tot de Bitcoins die de verdachte beloofde te leveren aan twee klanten. Tevens wordt er beweert dat de verdachte, na ontvangst, het geld direct naar derde partijen heeft gestuurd en de Bitcoins nooit aan de klanten werden afgeleverd.

Door deze fraude, wordt de verdachte ervan beschuldigd dat hij tegen de klanten heeft gelogen over de locatie van de Bitcoins, de status van hun fondsen en de redenen waarom de transactie niet voldaan werd.

CFTC Director of Enforcement, James McDonald, heeft een verklaring afgegeven met betrekking tot de zaak en merkte op dat:

“Het wegnemen van wangedrag omtrent crypto-activa is essentieel om de verantwoorde ontwikkeling van deze ontluikende markt te bevorderen. De CFTC zal zich blijven inspannen om fraudeurs verantwoordelijk te houden en, waar nodig, parallel werken met onze collega’s van strafrechtelijke handhaving.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN