Bitcoin Lightning Network

Bitcoin Lightning Network kwetsbaarheid en oplossing

Een ontwikkelaar die betrokken is bij het Lightning Network (LN) van Bitcoin, heeft een kwetsbaarheid (die in augustus ontdekt werd) openbaar gemaakt, vergezeld met een oplossing. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph geplaatst werd.

Rusty Russel gaf aan dat de kwetsbaarheid verscheen tijdens het openen van de financieringskanalen. Het beschreven proces vereist niet dat ontvangers controleren of een transactie de daadwerkelijjke transactie is, die door de financierder is beloofd, als het gaat om het bedrag en de daadwerkelijke scriptpubkey.

Scriptpubkey is een uitvoertransactiescript waarvoor specifieke voorwaarden moeten worden nageleefd, voordat een ontvanger zijn Bitcoins kan uitgeven. Het bestand legt uit:

“Een Lightning node, die een kanaal accepteert, moet controleren of de output van de financieringstransactie inderdaad het voorgestelde kanaal opent. Anders kan een aanvaller beweren een kanaal te openen, maar niet betalen aan de peer of niet het volledige bedrag betalen. Zodra die transactie de minimale diepte bereikt, kan het geld van het kanaal uitgeven. Het slachtoffer zal het alleen merken als hij probeert het kanaal te sluiten en geen van de verplichtingen of wederzijdse transacties geldig zijn. “

Russel gaf echter ook direct een oplossing voor het probleem aan en dat c-lightning-versies 0.7.1 en hoger het proces correct uitvoeren en spoort gebruikers aan om de oudere versies van hun Lightning-nodes te upgraden.

Gisteren plaatsten wij een bericht over het feit dat het Lightning Network (LN) voor het eerst het aantal van 10.000 nodes had bereikt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN