Binance Smart Chain

Binance helpt Britse politie bij onderzoek naar fraude

Binance heeft aangegeven dat ze de Britse politie geholpen hebben bij hun onderzoek naar een Bulgaarse verdachte die schuldig was voor het verkopen van phishing-scripts. Dit meldde de cryptocurrency-exchange in een blogpost op 26 december.

Zoals officieel gemeld door Crown Prosecution Service (CPS), is de verdachte kort geleden door Bulgarije uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk en stond hij vorige week voor de rechter. Hij pleitte vijf keer schuldig aan fraude en werd veroordeeld tot negen jaar in hechtenis.

De Bulgaar maakte websitescripts die werden ontworpen om eruit te zien als de echte websites van legitieme ondernemingen. Ze zouden echter worden gehost op een andere server die wordt bestuurd door een cybercrimineel, die vervolgens de slachtoffers naar de site lokt. Dit deed hij door ‘phishing’-e-mails te verzenden met de suggestie dat accounts moeten worden geverifieerd of dat slachtoffers een terugbetaling moeten krijgen.

Ze kregen persoonlijke informatie in handen die ze uiteindelijk hebben doorverkocht op het dark web. De operatie trof ongeveer een half miljoen slachtoffers, waarvan de meeste zijn getarget via e-mail. Dit resulteerde in een fraude van in totaal ongeveer £41,6 miljoen Britse ponden.

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN