HODLen

ABN Amro N.V. betrokken bij schandaal

De Nederlandse bank ABN Amro N.V. heeft eerder dit jaar de risico’s van niet-gereguleerde cryptocurrencies aangegeven, echter bevindt de bank zich nu in een groot witwasschandaal.

Op 26 september rapporteerde Bloomberg over het nieuws van een criminele onderzoek naar het vermeende verzuim van de bank om verdachte transacties te melden en haar klanten adequaat te onderzoeken.

Door dit schandaal zag de bank zijn aandelen met maar liefst 10,3% dalen op de AEX. Dit is de hoogste daling die de bank gezien heeft sinds juni 2016.

Het kantoor van de Nederlandse officier van justitie heeft verder onthuld dat ABN AMRO niet alleen te maken krijgt met een onderzoek naar haar vermeende nalevingsfouten, maar dat het ook wordt onderzocht voor mogelijke overtredingen van andere wetgevingen, zoals antiwitwaswetgeving en terreurfinancieringswetten. Exacte details van het onderzoek zijn niet bekendgemaakt.

Na een waarschuwing van de Nederlandse centrale bank had ABN AMRO in juli aangekondigd dat het een betere due diligence moest uitvoeren bij al haar 5 miljoen particuliere klanten. Vervolgens had de bank €220 miljoen uitgegeven om zijn procedures voor consumentenbankieren, creditcard- en kredietactiviteiten te versterken. Tevens heeft ABN Amro het personeelsbestand ook verdrievoudigd tot meer dan 1.400 personeelsleden op gebieden als compliance, financiële criminaliteit en antiwitwaspraktijken.

Door deze situatie is de Nederlandse overheid mogelijk verplicht om hun 56% belang in de bank te verkopen. Deze onzekerheid werd bevestigd door de aankondiging van CEO Kees van Dijkhuizen om te vertrekken wanneer zijn termijn eindigt in april 2020.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN