Bitcoin Nieuws

Quantum computing een gevaar voor Bitcoin?

De laatste tijd zijn er wat geruchten geweest rond quantum computing en de invloed die het zou kunnen hebben op de veiligheid van cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC). Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

In een artikel van de Financial Times zei Google namelijk dat het een computer had gemaakt die een vergelijking oploste, die normaal gesproken 10.000 jaar zou duren, in slechts 3 minuten en 20 seconden.

In reactie op dit nieuws ontstond een Twitter-discussie en gaf ex-Bitcoin Core-ontwikkelaar Peter Todd een reactie op het feit dat Google “quantum supremacy” had bereikt, en wat dit betekent voor Bitcoin.

“Het betekent niets, want de kwantumdoorbraak van Google is voor een primitief type quantum computing dat nog lang niet in de buurt van het breken van cryptografie komt.

We weten nog steeds niet eens of het mogelijk is om kwantumcomputers te schalen; het is heel goed mogelijk dat het toevoegen van qbits exponentiële kosten met zich meebrengt.”

Quantum computing heeft eerder een twistpunt gevormd voor voorstanders van cryptocurrencies. In 2017 hebben experts bijvoorbeeld de mythen weggenomen dat dergelijke machines de beveiliging van de Bitcoin-blockchain zouden kunnen ondermijnen.

Eerder deze maand kwamen er details naar voren dat het National Security Agency of NSA van de Verenigde Staten bezig is met kwantumresistente cryptografie te onderzoeken en te ontwikkelen.

“Anne Neuberger, directeur van het nieuwe directoraat Cybersecurity van NSA, zegt dat het bureau opnieuw hardware- en softwarestandaarden zal voorstellen. Ook geeft het bureau aan kwantumresistente crypto te bouwen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN