Tether Bitfinex manipulatie

Cryptocurrency Kin en SEC krijgen vervolg in de rechtbank

De Canadese start-up Kik Interactive Inc. sluit zijn berichtenapp en ontslaat het grootste deel van zijn medewerkers. Meer dan 100 werknemers zullen hier de dupe van zijn en slechts 19 personeelsleden blijven over.

De onderneming gaat zijn resterende middelen inzetten om zichzelf te verdedigen in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over haar cryptocurrency onderneming.

Het bedrijf is 18 maanden lang in gesprek geweest met de SEC en de enige keuze die ze de onderneming gaven was ofwel Kin als effect bestempelen of een mondelinge strijd aangaan mer de SEC in de rechtbank. Een effect worden zou de bruikbaarheid van elke cryptocurrency teniet doen en een gevaarlijk precedent scheppen voor de industrie.

CEO van KiK, Ted Livingston, zei in een bericht op Medium het volgende:

“Samen zullen deze veranderingen ervoor zorgen dat we in staat zijn om met de middelen die we hebben de SEC-proef door te komen .”

Terwijl toezichthouders wereldwijd worstelen met het aanpakken van nieuwe methoden voor fondsenwerving, mogelijk gemaakt door virtuele valuta, bevindt Kik zich in het vizier van de SEC.

De Amerikaanse toezichthouder heeft de in Waterloo gevestigde onderneming in juni aangeklaagd wegens het uitvoeren van een illegaal tokenaanbod. Volgens de SEC haalde het bedrijf $100 miljoen op door zijn Kin-token in 2017 te verkopen. Via de token verkoop werd in totaal $55 miljoen verkregen van Amerikaanse investeerders.

Tijdens de verkoop zei Kik dat het van plan was om zijn token in zijn berichtenapp te integreren en het ingezamelde geld te gebruiken om een nieuw ecosysteem van digitale diensten op te richten.

“Ondanks het succes van Kik Messenger en de ontvangst van durfkapitaalfinanciering, zijn de kosten van Kik altijd hoger geweest dan de inkomsten. De onderneming is nooit winstgevend geweest”, beweert de SEC in een klacht ingediend bij de Amerikaanse rechtbank voor het Zuidelijk District van New York.

Eind 2016 nam het aantal mensen dat Kik Messenger gebruikte af. Het bedrijf verwachtte dat het geld zou opraken om zijn activiteiten nog te kunnen financieren, volgens de SEC. Het huurde daarom een investeringsbank in om zichzelf aan een groter bedrijf te verkopen, maar er kwamen geen kopers naar voren.

“Kik besloot hierdoor om een heel andere weg in te slaan. Een bestuurslid noemde het een keuze uit wanhoop. Kik zou in ruil voor geld een enorme hoeveelheid aan digitale tokens aanbieden in ruil voor contant geld om bedrijfsactiviteiten en een speculatieve nieuwe onderneming te financieren”, beweert de SEC.

Fred Wilson, partner bij Union Square Ventures, een van Kik’s investeerders, beschreef de stap om de Kik-berichtenapp te sluiten als een moeilijke beslissing. Hoewel de populariteit ervan is afgenomen door concurrentie van rivalen zoals iMessage, WhatsApp en Facebook Messenger, zei de heer Wilson in een blogpost dat de app nog steeds bijna vijf miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

“Maar het is nooit een winstgevend bedrijf geweest in een markt vol vrije concurrenten”, voegde hij eraan toe.”De beslissing om Kik te sluiten en terug te schalen naar een klein kernontwikkelteam is voornamelijk ter ondersteuning van de Kin-cryptocurrency.”

We zijn enorm benieuwd wat de uitslag in de rechtbank zal zijn. Mochten we hier meer over te weten komen, dan houden we jullie meteen op de hoogte.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Theglobeandmail

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN