ETF

Wilshire Phoenix’s Bitcoin ETF procedure is begonnen

Een dag nadat de VanEck SolidX Bitcoin ETF ingetrokken werd, is de Amerikaanse SEC begonnen met het evalueren van de voorgestelde regelwijziging, zodat NYSE Arca aandelen van Wilshire Phoenix’s Bitcoin en Treasury Investment Trust kan noteren en verhandelen. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

De ETF zou beleggers blootstelling bieden aan zowel Bitcoin als Amerikaanse staatsobligaties.

De SEC somde een aantal vragen op voor het grote publiek en uit gegevens blijkt dat slechts zes personen antwoorden hebben ingediend, die zowel voor als tegen de ETF waren.

Een opvallende reactie van een anonieme indiener gaat als volgt:

“FOR GOD SAKE keur deze Bitcoin ETF nou maar gewoon goed – DIT GAAT AL TE LANG DOOR…”

Volgens een ander openbaar dossier, hebben Wilshire Phoenix-executives, NYSE Arca-medewerkers en leden van het advocatenkantoor Seward & Kissel eerder in september een ontmoeting gehad met SEC-medewerkers.

De SEC staat voor een laatste deadline om een ​​Bitcoin ETF die door Bitwise Asset Management werd voorgesteld, midden oktober goed te keuren of af te keuren. Tevens heeft het bedrijf een aantal rapporten ingediend bij de SEC in een poging om de regulator ervan te overtuigen dat de Bitcoin-markt volwassen genoeg is om een ​​dergelijk product te ondersteunen. Het blijft echter onduidelijk of de toezichthouders hiervan overtuigd zijn. SEC-voorzitter Jay Clayton zei onlangs dat, hoewel de Bitcoin-markt stappen heeft gezet, er nog “werk aan de winkel is” voordat een Bitcoin ETF kan worden goedgekeurd.

De SEC heeft vanaf nu wettelijk een mandaat van 35 dagen om een ​​beslissing te nemen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN