Bitcoin

Bitcoin hash snelheid ervaart flashcrash van 40%

Uit de gegevens van Coin.dance blijkt dat de hash snelheid van het Bitcoin netwerk gisteren, tijdens een flashcrash, met meer dan 40% daalde (98.000.000 TH/s naar 57.700.000 TH/s).

Wat de reden van deze flashcrash is, is nog onduidelijk. Het BTC netwerk had 5 dagen geleden opnieuw een record gevestigd (102 miljoen).

Bron: Coin.dance

De hash snelheid van een cryptocurrency, ook wel hashing of rekenkracht genoemd, is een parameter die de maat geeft van het aantal berekeningen dat een bepaald netwerk elke seconde kan uitvoeren.

Een hoger hashpercentage betekent meer concurrentie tussen miners om nieuwe blocks te valideren en het verhoogt ook het aantal bronnen dat nodig is voor het uitvoeren van een 51% -aanval, waardoor het netwerk veiliger wordt.

Op het moment van schrijven is de hash snelheid van Bitcoin enigszins hersteld tot bijna 80.000.000 TH/s, maar blijft nog steeds ver onder zijn eerdere records.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN